مشکل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی، همان لحظه ای که دستگاه را روشن می کنید، مشخص می شود. این که چرا چنین مشکلی رخ می دهد، دلیل واحدی ندارد و ممکن است در قسمت های مختلف دستگاه ایراد وجود داشته باشد. وقتی هم آبگیری صورت نگیرد، عملاً لباسشویی کار نمی کند. پس برای آنکه دریابید چرا چنین مشکلی رخ می دهد، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
اصلی ترین دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
باز نبودن شیر آب لباسشویی
شیری که ورود آب به لباسشویی را مدیریت می کند، در پشت دستگاه قرار دارد، مطمئن شوید که این شیر باز است و جریان آب اجازه ورود به دستگاه را دارد. البته این مورد تنها در زمانی که تازه دستگاه را خریداری کرده اید کاربرد دارد. در غیر این صورت وقتی دفعات قبلی لباسشویی به خوبی کار می کرد، اما حالا نه، مشکل چیز دیگری است.
ایراد در شیر برقی ماشین لباسشویی
شیر برقی در ماشین لباسشویی وظیفه کنترل جریان آب ورودی به داخل دستگاه را دارد. با استفاده از شیر برقی، می توانید جریان آب ورودی را کنترل کرده و به شکل دلخواه خود تنظیم نمایید. همچنین، شیر برقی در ماشین لباسشویی برای جلوگیری از اتلاف آب و انرژی استفاده می شود. از این رو به آن شیربرقی گفته می شود که توسط سیگنال های الکترومغناطیسی هدایت می شود و عملاً به برد دستگاه متصل است. بنابراین یکی از نشانه های خرابی آن، آبگیری نکردن ماشین لباسشویی است. برای حل این مشکل، باید بررسی شود که آیا سیگنال ها از برد به درستی به شیر برقی می رسند یا خیر. همچنین خود شیر و قطعات درونی آن باید بررسی شوند.
برای رفع این مشکل باید تعمیر شیر برقی ماشین لباسشویی در اسرع وقت انجام شود.
خرابی شلنگ آب ماشین لباسشویی
آب لازم باید از طریق شلنگ وارد ماشین لباسشویی شود، اما اگر شلنگ ایراد داشته باشد، آبی وارد نمی شود. مشکلات رایج شلنگ شامل پاره شدن، ساییدگی و سوراخ شدن است. این ایرادات سریعاً خود را نشان می دهند. به این ترتیب باید دقت کنید که آیا وقتی دکمه شروع را می زنید و آبی وارد دستگاه نمی شود، صدای چکه کردن و نشت آب می شوید یا خیر.
در صورت خرابی شلنگ آب، ابتدا باید منبع آب را ببندید و سپس شلنگ قدیمی را با یک شلنگ جدید و سالم جایگزین کنید. این عملیات به طور کلی ساده است، اما بستگی به نوع ماشین لباسشویی و شلنگ آب آن دارد. بهترین راه برای جلوگیری آبگیری نکردن ماشین لباسشویی با مشکل شلنگ آب، رعایت دقیق ترین راهنمایی های سازنده و نگهداری منظم از ماشین لباسشویی است.
وجود جرم در فیلتر لباسشویی
فیلتر آب ماشین لباسشویی از ورود ذرات و جرم های موجود در آن جلوگیری می کند. ورود این ذرات می تواند به بخش های داخلی دستگاه آسیب بزند و حتی باعث بسته شدن سوراخ های لگن شود. به این ترتب وجود فیلتر ضروری و مهم است. نکته ای که وجود دارد، این است که وقتی ذرات زیاد می شوند، به مرور به هم چسبیده و سفت شده و درواقع تبدیل به جرم می شوند. وقتی این جرم ها بر سر راه عبور آب قرار بگیرند، با آبگیری نکردن ماشین لباسشویی مواجه می شویم.
توصیه می شود پس از هربار شست و شو، فیلتر را خارج کرده و آن را تمیز کنید. اگر آبگیری نکردن لباسشویی به این دلیل رخ داده است، یعنی تمیز کردن فیلتر دشوار است، بنابراین ممکن است مجبور به تعویض آن شوید.
ایراد در برد لباسشویی
پیشتر گفتیم که شیر برقی از برد اصلی دستور می گیرد و ممکن است دریافت سیگنال آن دچار ایراد شده باشد. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که شاید خود برد ایراد دارد و نمی تواند تایمر یا شیر برقی را فعال کند. درواقع این تایمر است که زمان های آبگیری را پس از شروع مشخص می کند و اگر برد مشکلی داشته باشد، دستوری برای ورود آب صادر نمی شود. توجه داشته باشید که جدا شدن سیم ها، خارابی اتصالات الکتریکی و سایر مشکلات این چنینی، توسط خودتان قابل رفع نیست. تعمیر برد لباسشویی، باید توسط تکنسین های مسلط به امور الکتریکی انجام شود.
توجه به نکات نگهداری از ماشین لباسشویی، می تواند از بروز مشکلاتی نظیر عدم آبگیری، کمک کند.
خرابی میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی
دستگاه های الکترونیکی جدید، سنسورها مختلفی دارند تا مطمئن شوند وقتی آن ها را روشن می کنید در شرایط ایمن کار می کنند. میکروسوئیچ درب وظیفه دارد بررسی کند که آیا ماشین لباسشویی به خوبی بسته شده است یا خیر. اگر درب باز مانده باشد یا به عبارت بهتر میکروسوئیچ تأیید بسته بودن را ارسال نکند، آبگیری هم انجام نخواهد شد.
خرابی هیدروستات ماشین لباسشویی
هیدروستات ماشین لباسشویی، قطعه ای است که مشخص می کند چقدر آب وارد لگن شود. اگر این قطعه خراب باشد، ممکن است آب بیش از حد وارد دستگاه شده یا اصلاً آبی به داخل لگن راه پیدا نکند. درواقع اگر هیدروستات خراب شده باشد، ممکن است سنسور آن تشخیص دهد که آب کافی درون ماشین لباسشویی وجود دارد و نگذارد آب بیشتری وارد شود. از آنجایی که این مورد نیز به سنسورها مربوط می شود، برد باد بررسی شده و مطمئن شوید که اشکال از آن نیست.
تأثیر فشار آب بر آبگیری ماشین لباسشویی
فشار آب ساختمان تأثیر مستقیمی بر عملکرد و کیفیت آبگیری ماشین لباسشویی دارد. اگر فشار آب کم باشد، ممکن است ماشین لباسشویی نتواند آبگیری کاملی انجام دهد و در نتیجه لباس ها همچنان خشک باقی می مانند. به طور کلی، معمولاً فشار آب برای آبگیری ماشین لباسشویی باید حداقل 4.5 لیتر بر متر مربع و حداکثر 45 لیتر بر متر مربع باشد. اما برای اطمینان از بهترین عملکرد ماشین لباسشویی، بهتر است با توجه به مشخصات فنی دستگاه خود، فشار آب را بررسی کنید و در صورت لزوم اقدام به تنظیم آن بکنید.
اگر با مشکل کرک گرفتن لباس ها بعد از شست و شو مواجه هستید کلیک کنید.
تعمیر ماشین لباسشویی
مشکل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی، از آن ایراداتی است که به دلیل سن بالای دستگاه یا سرویس نشدن به موقع رخ می دهد. برای مثال اگر دستگاه را به طور دوره ای تمیز کنید و فیلترها و شیرآلات آن را تمیز نگه دارید، معمولاً چنین ایرادی رخ نمی دهد.
حتی ایرادات مربوط به برد را نیز می توانیم با بررسی های پیش هنگام تشخیص دهیم نگذاریم به مشکل حادی تبدیل شوند. در هر صورت اگر با ایراد آبگیری نکردن لباسشویی یا هر نشانه دیگری روبرو شدید، کافی است با ما تماس گرفته و خدمات تعمیرات ماشین لباسشویی برندهای مختلف را دریافت کنید.