دستگاه تصفیه آب خانگی دارای قطعه های زیادی است. هر کدام از این قطعه ها می تواند خراب شوند و کار تصفیه آب را با اختلال مواجه کنند. برای تعمیر تصفیه آب خانگی باید ابتدا اجزای آن را به خوبی بشناسید تا در هنگام مواجه شدن با هر گونه مشکلی بتوانید به درستی ایراد دستگاه را یافته و برای تعمیر آن اقدام نمایید.
قطعات تصفیه آب خانگی
مخزن تصفیه کننده آب خانگی
اصلی ترین قسمت دستگاه تصفیه آب، مخزن آن است. در واقع، بعد از این که آب تصفیه می شود به داخل مخزن می ریزد و در آن باقی می ماند. به طور معمول، دستگاه های تصفیه آبی که کار آن ها با سیستم اسمز معکوس است، یک مخزن دارند. وجود این مخزن به دلیل آن است که اسمز معکوس بسیار کند انجام می شود و وجود این مخزن موجب می شود در زمان نیاز، آب خروجی با شدت و جریان مناسب خارج شود.
این مخزن باید با مواد محکم ساخته شود. همچنین لایه های مخزن باید به خوبی آب بندی شده باشند تا عمر زیادی داشته باشند. اگر آب بندی به خوبی انجام نشده باشد، ممکن است در مخزن نشتی اتفاق بیفتد و شما مجبور به تعمیر تصفیه آب خانگی تان شوید.
برای آشنایی با خدمات تعمیر تصفیه آب صنعتی کلیک کنید.
پمپ افزایش دهنده فشار
دستگاه تصفیه آب خانگی نیاز است که یک پمپ برای افزایش فشار نیز داشته باشد. وجود این پمپ برای این است که در اسمز معکوس از اختلاف فشار استفاده می شود. بنابراین برای ایجاد فشار بالا، لازم است که این پمپ روی دستگاه نصب شود. اگر این پمپ درون دستگاه وجود نداشته باشد، آب زیادی هدر می رود. علاوه بر این، آب دارای فشار مناسب برای خروج نخواهد بود. بنابراین در صورت خرابی این قسمت نیاز به اقدام برای تعمیر تصفیه آب خانگی خواهید داشت.
محدود کننده جریان آب
یکی از قطعات مهم در تصفیه آب خانگی، محدود کننده جریان آب است. در واقع، در زمان تصفیه، مقدار زیادی از آب به عنوان پساب دور ریخته می شود. محدود کننده جریان یا همان محدود کننده پساب، موجب می شود تا آب کمی هدر برود.
فیلتر های تصفیه کننده آب
باید گفت که فرآیند اصلی تصفیه آب توسط این فیلترها انجام می شود. در حقیقت، این قطعه ها به صورت مستقیم با آب تماس دارند و قطعه های اصلی فیلتر کننده آب هستند. تعداد فیلترهای تصفیه آب حداقل 5 عدد هستند و در صورت نیاز به افزایش کیفیت آب خروجی، تعداد این فیلترها افزایش می یابد. البته هر فیلتر وظیفه مشخصی دارد. همچنین باید بدانید که هر یک از فیلترها باید در زمان مشخصی تعویض شوند تا هم کارآیی اش افزایش یابد و هم نیاز کمتری به تعمیر تصفیه آب خانگی پیدا کنید.
سوئیچ فشار و سوئیچ فشار پایین
این سوئیچ ها همراه با شیر برقی در دستگاه تصفیه آب به کار می روند. سوئیچ فشار زمانی عمل می کند که دستگاه از آب پر می شود. این کار موجب می شود تا پمپ بی دلیل کار نکند و آب هدر نرود.
سوئیچ فشار پایین، قطعه ای دیگر است که در زمانی عمل می کند که آب ورودی قطع می شود یا فشار پایین می آید. این سوئیچ در زمان قطعی یا کمی جریان آب، برق را قطع می کند تا دستگاه بیهوده کار نکند. در واقع، اگر این سوئیچ خراب شود، موجب کار کردن بی رویه دستگاه می شود. اگر این سوئیچ به موقع تعمیر نشود، ممکن است منجر به خرابی دستگاه شده و ما را مجبور به تعمیر تصفیه آب خانگی و ایجاد هزینه بیشتر نماید.
شیر برقی
وظیفه شیر برقی آن است که در صورت پر شدن و نیز خالی شدن مخزن دستور قطع یا وصل شدن را به دستگاه بدهد.
شیر ورودی
شیر ورودی موجب وارد شدن آب شهری به دستگاه تصفیه آب می شود. این شیر دارای انواع مختلف است و برای سرویس یا تعمیر تصفیه آب خانگی لازم است که بسته شود.
شیر میکس، از قطعات دستگاه تصفیه آب
وظیفه شیر میکس این است که سختی آب را متعادل و تنظیم کند. این شیر لازم است بسته باشد تا املاح را به آب تصفیه شده برنگرداند.
هوزینگ دستگاه فیلتر تصفیه آب
به محفظه هایی که به طور عمودی روی دستگاه تصفیه منزل نصب می شود، هوزینگ می گویند. هوزینگ معمولا 3 فیلتر اولیه را برای تصفیه نگه می دارد. هوزینگ ها طول عمر مفید دارند و لازم است بعد از گذشت طول عمر مفیدشان تعویض شوند. اگر این کار به موقع انجام نشود، ممکن است هوزینگ ها ترک بخورند و مجبور به تعمیر تصفیه آب خانگی خود شوید.
نحوه تعمیر تصفیه آب خانگی
حالا که با قطعات مختلف استفاده شده در دستگاه تصفیه آشنا شدیم، به سراغ مشکلاتی می رویم که ممکن است برای دستگاه تصفیه آب ایجاد شود.
یکی از مشکلاتی که بسیار رایج است، نشتی دستگاه تصفیه آب است. در صورت مشاهده هر گونه نشتی در دستگاه تصفیه آب، باید اتصالات را بررسی کنید و در صورت نیاز، تعمیر تصفیه آب خانگی را انجام دهید.
خرابی شیر برقی
در صورتی که متوجه خرابی شیر برقی شدید، باید به نحوه زیر عمل کنید.
قطع کردن برق
اولین کاری که قبل از باید انجام دهید، قطع کردن برق است. قطع برق موجب می شود تا صدمه های الکتریکی برای دستگاه تان اتفاق نیفتد.
قطع شیر برقی
شیر برقی معمولا در زیر دستگاه است. بهتر است بعد از خاموش کردن این دستگاه، شیرها را قطع کرده و بردارید.
بررسی اتصالات و سیم های شیر برقی
اتصالات و سیم های برقی را بررسی کنید و مطمئن شوید که به درستی متصل شده اند. اگر متوجه هر گونه خرابی اتصالات یا سیم ها شدید، باید اقدام به تعمیر آن ها کنید یا تعویض شان نمایید.
تست کردن ولتاژ
با استفاده از مولتی متر، ولتاژ خروجی شیر برقی را اندازه بگیرید. اگر هیچ ولتاژی تولید نمی شود، به احتمال زیاد باید آن را تعویض کنید.
بررسی شیر برقی جدید
اگر مجبور به تعویض شیر برقی شدید، پس از جایگذاری شیر جدید، دستگاه را روشن کنید و مطمئن شوید که شیر درست کار می کند. در صورتی که شاهد کار نکردن شیر برقی بودید، برای تعمیر تصفیه آب خانگی با کارشناس تماس بگیرید.
خارج نشدن آب از دستگاه تصفیه
کم بودن فشار دستگاه تصفیه آب، یک مشکل رایج است. در این صورت احتمال دارد مشکلات زیر برای دستگاه به وجود آمده باشد.
- ممکن است هوای فشرده در داخل مخزن آب کاهش یافته باشد که در این صورت باید فشار هوای مخزن را تنظیم نمایید. فشار مخزن باید psi 6 باشد.
- این احتمال وجود دارد که فشار آب وارده شده به دستگاه کمتر از psi 40 باشد.. در این صورت احتمالا ایراد در پمپ تصفیه است و احتیاج به تعمیر دارد.
- مورد دیگر ممکن است خرابی در فیلترهای پیش تصفیه یا فیلتر 1 تا 3 بوده و دچار گرفتگی شده باشند. در این مورد لازم است فیلترها را تعویض کنید، زیرا احتمالا فیلترها فرسوده شده اند.
- گرفتگی فیلتر شماره 4 به نام فیلتر ممبران ممکن است رخ داده باشد. در این صورت باید برای تعمیر تصفیه آب خانگی، فیلتر ممبران را عوض کنید.
- احتمال بسته شدن شیر ورودی نیز وجود دارد. در این صورت شیر روی لوله کشی را روی سینک بررسی کنید تا مطمئن شوید که بسته نشده است.
- گاهی محدود کننده پساب دچار مشکل می شود و همه آب به قسمت پساب می رود. در این صورت باید فلو تصفیه را تعویض نمایید.
در صورتی که در یافتن ایراد و تعمیر تصفیه آب خانگی موفق نشدید، بهتر است از دستکاری دستگاه خودداری کنید و این کار را به متخصص بسپارید.