پکیج از جدیدترین وسایل گرمایشی است که به دلایل متعددی طرفداران زیادی دارد. سهولت کاربرد، وجود خدمات سرویس دوره ای و تعمیرات فنی با کارشناسان نمایندگی از مواردی هستند که این وسیله را خصوصا بین خانواده ها پر طرفدار کرده است. پکیج ها در دو مدل دیواری و زمینی ساخته و عرضه میشوند.
مدل های پکیج دیواری با گنجایش کمتر و امکان نصب در فضای کوچکتر و بر روی دیوار، برای واحدهای کوچکتر و معمولا آپارتمانی مناسب هستند. پکیج زمینی دارای ظرفیت بیشتری بوده و معمولا برای واحدهای مشترک یا منازل ویلایی و زیربنای بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه مطلب درباره بهترین محل نصب پکیج زمینی ، مزایا و معایب و مکان های ممنوع برای آن بیشتر خواهیم دانست.
محل نصب پکیج زمینی چه شرایطی دارد؟
پکیج زمینی همانطور که از نام آن مشخص است بر روی زمین است. دلیل اصلی این موضوع هم به وزن و حجم زیاد دستگاه و مخزن آن مربوط میشود. برای انتخاب محل و نصب پکیج زمینی وجود یک سری شرایط اولیه لازم است. در صورت عدم رعایت این اصول نه تنها عملکرد پکیج بهینه نخواهد بود بلکه رعایت نکات ایمنی هم زیر سوال میرود.
- اولین مرحله انتخاب محلی برای نصب پکیج است. از آنجا که جای مناسب نصب پکیج شرایط خاصی دارد آن را در هر محلی نمیتوان نصب کرد.
- تراز بودن محل نصب پکیج زمینی از اصول اولیه و الزامی برای این کار است. در صورت تراز نبودن مکان نصب، کارکرد پکیج دچار مشکل شده و دودکش هم به درستی عمل نمیکند. این کار میتواند با خطر دودگرفتگی و بروز مشکلات تنفسی برای کاربران همراه شود.
- داشتن فاصله ۱۵ سانتی متری تا دیوار برای نصب الزامی است. باکس یا کابین محل قرار گرفتن پکیج زمینی نباید تنگ بوده و با بدنه پکیج تماس داشته باشد.
برای تعمیر پکیج خود کلیک کنید
- انتخاب جای مناسب نصب پکیج در محیطی با امکان دسترسی آسان جهت انجام سرویس و تعمیرات بسیار مهم است. انجام سرویس دوره ای در فضایی کوچک و غیر قابل دسترسی بسیار دشوار خواهد بود.
- نصب در نزدیکی انشعابات آب، برق و گاز جهت دسترسی به آنها الزامی است. اما این نزدیکی به معنای دسترسی آسان بوده و این انشعابات نباید با سیستم پکیج زمینی مماس باشند.
- پکیج باید در محلی بدون مزاحمت برای لوله کشی شوفاژ و رادیاتور نصب شود.
- محل نصب پکیج زمینی باید امکان قرارگیری دودکش را داشته باشد.
- بهترین جای نصب پکیج در گاراژ، انبار، آشپزخانه و سرویس بهداشتی است. چنین محل هایی بخاطر دسترسی به انشعابات لازم و هوای لازم برای تهویه برای کار نصب کاملا مناسبند.
پکیج زمینی را در چه محل هایی نباید نصب کرد؟
همانطور که برای محل نصب پکیج زمینی شرایطی وجود دارد، بعضی موانع هم برای نصب این سیستم وجود دارد. مکان هایی که منع نصب برای پکیج زمینی وجود دارد به شرح زیر است:
- حمام، زیر زمین و مکان هایی مشابه برای این کار مناسب نیستند. وجود رطوبت در این محل ها میتواند به بروز گازگرفتگی و خطرات جانی منجر شود.
- یخچال، کولر گازی و آبی، فریزر و اسپیلت از وسایل سرمایشی هستند که نصب پکیج نباید در نزدیکی آنها باشد. گرمای حاصل از کار کردن پکیج زمینی میتواند این سیستم ها را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را دچار مشکل یا خرابی کند.
- قرار گرفتن وسایل سرمایشی روبروی پکیج با فاصله کمتر از یک متر مجاز نیست. شعله و گرمای پکیج تا چنین فاصله ای میتواند به ملزومات سرمایشی آسیب برساند.
- نصب پکیج در فضای آزاد بدون داشتن کابین یا باکس جهت جلوگیری از وزش باد و جریان تند هوا ممنوع است. وزش باد ممکن است باعث خاموشی یا وقفه در کار پکیج شده و خطراتی ایجاد کند.
- محل نصب پکیج زمینی در فضای بسته با پنجره دو جداره مجاز نیست. در چنین فضایی امکان حذف گازهای زائد حاصل از کار پکیج وجود ندارد و ممکن است مشکلاتی برای تنفس کاربران پدید آورد.
- محلی که امکان دسترسی به پکیج را به آسانی نداشته باشد برای این کار مناسب نیست. حتی بدون وجود اشکالات خاص، نیاز به سرویس دوره ای وجود دارد. در چنین شرایطی باید فضای آزاد کافی برای این کار وجود داشته باشد.