همانطور که میدانید یخچال ها، امروزه به یکی از مهم ترین و اصلی ترین لوازم موجود در هر خانه ای شده اند که بدون شک زندگی بدون وجود این وسیله راحتی زندگی افراد را مورد هدف قرار میدهد. یخچال ها از گذشته تا به امروز، دچار تحولات بسیاری شده اند و نتیجه ی آن طراحی و تولید یخچال های فراوانی است که تحت برند های مختلف و در قیمت های گوناگون به بازار راه یافته است.
یخچال ها ممکن است به دلایل مختلفی دچار خرابی شوند و از آن جا که این دستگاه ها ساخت و طراحی پیچیده ای دارند و از قطعات بسیار ریز تری تشکیل شده اند، تعمیر آن ها به امری تخصصی و مهم بدل شده است که مهارت بسیار بالایی لازم دارد. یکی از مهم ترین بخش های تشکیل دهنده ی هر یخچالی موتور آن میباشد. خرابی موتور نگرانی زیادی را برای صاحب یخچال رقم میزند و آسیب های بسیاری را در پی دارد.
در این مقاله میخواهیم به مسائل مرتبط با تعمیر موتور یخچال ها و چگونگی تعمیرات موتور یخچال بپردازیم. چنانچه موتور یخچال خراب شود و تکنسینی مربوطه جهت تعمیر آن به محل اعزام شود، فراموش نکنید که تشخیص عیوب مهم ترین معیار و اصل در انجام تعمیر صحیح موتور میباشد. موتور های یخچال ممکن است به دو دلیل عمده و کلی مکانیکی و الکتریکی دچار اختلال شوند که هرکدام از زیر شاخه های مختلفی تشکیل میشوند که نیازمند بررسی بیشتر و دقیق تر دارد. نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی در مرکز سخت افزار ایران، با استفاده از تجهیزات پیشرفته و به پشتوانه نیروی متخصص ، این تضمین را به کاربران محترم می دهد که فرایند تعمیر به صورت حرفه ای انجام خواهد شد.
علائم خرابی موتور یخچال
- صدای موتور به صورت غیر طبیعی شنیده شود.
- در مسیر گردش گاز حفره یا سوراخ ایجاد بشود.
- موتور کار می کند اما سرما تولید نمی کند.
- اگر یخچال گرم باشد به بررسی و تعمیر موتور یخچال نیاز است.
نحوه ی عملکرد موتور یخچال
ممکن است برایتان سوال شود موتور یخچال دقیقا چه نقشی در عملکرد یخچال دارد. موتور یخچال عمل سرمازایی یخچال را به صورت مداوم انجام میدهد. در نتیجه ی عملکرد موتور، دمای داخلی یخچال پایین می آید. به همین خاطر مهم ترین بخش تشکیل دهنده ی هر یخچالی موتور آن میباشد. اگر موتور ها با اختلال روبرو شوند میتوانند عملکرد یخچال را به طور کلی با مشکل روبرو میکنند و در آن زمان نیاز به تعمیر موتور یخچال با دقت بالا میباشد. موتور یخچال خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است از قبیل: پیستون، سوپاپ، میلنگ. کمپرسور یخچال، در نتیجه فعالیت این قطعات، گاز فریون درون کندانسور خنک شده و به مایع تبدیل می گردد.
سه لوله بر روی بدنه کمپرسور هست که عبارتند از : لوله رفت و لوله برگشت و لوله کور. به طور کلی می توان گفت که سیستم کاری موتور را اینگونه دانست که میلنگ از طریق یک موتور آسنکرون، داخل محفظه کمپرسور قرار دارد که با چرخش خود موجب می شود پیستون شبیه به تلمبه کار کند و با باز و بسته شدن سوپاپ ها، گاز مبرد در لوله ها و سیلندر به گردش افتد. گاز مبرد مدام از لوله ی برگشت مکیده یا کشیده می گردد و بوسیله ی فشار به لوله ی رفت وارد می شود. در نتیجه گاز سرماساز به صورت مداوم و مرتب در حرکت بوده و فرآیند سرماسازی انجام می گیرد.
بوی سوختگی یخچال یکی از نشانه های خرابی موتور است، که باید در اسرع وقت پیگیری شود.
آموزش تعمیر موتور یخچال
از آن جا که بیش از پیش با مشکل کمبود تعمیرکار و تکنسین ماهر برای تعمیر موتور یخچال مواجه هستیم و این امر کاربران را به مراجعه به مراکز نامعتبر میکند و عدم تعمیر صحیح یخچال ها موجب تشدید خسارات و خرابی آن ها خواهد شد، این آموزشگاه با برگزاری دوره های تخصصی و عمومی آموزش تعمیر یخچال در پی برطرف سازی چنین مشکلاتی بر آمده.
همچنین این آموزشگاه هر ساله کارشناسان حرفه ای و دوره دیده ی ماهری را به جامعه معرفی میکند که میتوانند به خوبی به تمام مشکلات و علل بروز آن ها برای یخچال فریزهای مختلف واقف باشند و در جهت مرتفع سازی تمام عیوب آن اقدام کنند. این امر با کمک گیری از اساتید و متخصصان حرفه ای و با تجربه انجام خواهد گرفت. لازم به ذکر است که تمامی کلاس ها در بالا ترین کیفیت ممکن و با بهره گیری از به روز ترین تجهیزات ، در دوره های تئوری و عملی برگزار میشود و کارشناسان پس از موفقیت در آزمون های مربوطه با اخذ مدارک معتبر آماده به کار در مراکز تعمیر یخچال فریزها خواهند بود.