جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

علت بوی سوختگی یخچال و راهکارهای رفع مشکل

حتما بویی شبیه به سوختگی از یخچال یا یخچال فریزر خود حس کرده اید که گوگل این صفحه را به شما معرفی کرده است. بوی سوختگی یخچال از هر مدل و برندی که باشد نگران کننده و بعضا خطرناک است. باید هرچه سریع تر منشأ این بو را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای برطرف کردن آن را انجام دهید. گرمای بیش از حد سیم های برق، فاسد شدن مواد غذایی و بعضا حتی سوختن موتور یخچال ممکن است چنین بویی ایجاد کنند. در ادامه دلایل اصلی بوی سوختگی یخچال را بررسی کرده و راهکارهای عملی را برای از بین بردن این بو و شناسایی منشأ آن به شما معرفی می کنیم.

علت بوی سوختگی یخچال و راهکارهای رفع مشکل

هنگام حس کردن بوی سوختگی یخچال چه کنیم؟ 

اولین چیزی که باید هنگام استشمام بوی بد از یخچال بررسی کنید، سیم برق و سیم کشی دستگاه است. در صورتی که کابل برق ایرادی داشته باشد یا سیم کشی ساختمان معیوب باشد، حرارت سیمها بالا رفته و ممکن است بوی سوختگی از یخچال احساس شود. اگر اتصالات ایرادی نداشته باشند، ممکن است مسئله ناشی از سوختن لامپ داخل یخچال باشد. بنابراین درب یخچال را باز و وضعیت لامپ را بررسی نمایید. حتی ممکن است در سیم کشی یا لامپ یخچال دود مشاهده کنید؛ در این صورت حتما یخچال را از برق بکشید.

بدنه و بخش پشتی یخچال را لمس کنید چون گاهی داغ شدن این بخشها باعث بوی سوختگی یخچال می شود. البته به هیچ وجه به اتصالات و سیم برق دست نزنید، چون ممکن اتصالی وجود داشته باشد و برای شما خطرساز گردد. حتما دوشاخه یخچال را از برق بکشید تا خطرات به حداقل برسند. در نهایت، مهم ترین دلیل بوی سوختگی یخچال که امیدواریم در مورد دستگاه شما صدق نکند، سوختن موتور است. البته دلایل دیگری هم وجود دارند که در ادامه آنها را مفصل تر بررسی می کنیم.

دلایل بوی سوختگی در یخچال

روشن ماندن چراغ داخل یخچال

اگر لامپ داخل یخچال روشن بماند، ممکن است بوی سوختگی از دستگاه به مشام برسد. جالب است بدانید که لامپ داخلی یخچال با یک سوئیچ اهرم کوچک یا کلید فشار دکمه ای که در درب یخچال نصب شده است اداره می شود. وقتی درب یخچال را می بندیم، این دکمه فشرده شده و سوئیچ مدار را قطع می کند تا لامپ خاموش شود.

اما بعضی از یخچال ها طوری طراحی شده اند که لامپ بعد از بسته شدن درب روشن می ماند. همچنین در صورت خرابی دکمه و یا سوئیچ هم ممکن است لامپ خاموش نشده و به مدت طولانی روشن بماند. در نتیجه لاستیک دور لامپ داغ شده و بوی سوختگی یخچال بلند می شود. 

علت بوی سوختگی یخچال و راهکارهای رفع مشکل

یکسره شدن ترمودیسک

اما به عنوان یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده بوی سوختگی یخچال، باید به یکسره شدن ترمودیسک اشاره کنیم. ترمودیسک یکی از قطعات مهم یخچال است که وقتی دما از حد مجاز بیشتر می شود، المنت را قطع میکند.

وقتی دما به حد نرمال رسید، ترمودیسک مجددا المنت را وصل می کند. اگر ترمودیسک درست کار نکند یا اصطلاحا یکسره شود، قادر به قطع و وصل کردن المنت در هنگام کاهش یا افزایش دما نیست. در نتیجه، بوی سوختگی از یخچال حس شده و موجب نگرانی کاربران می گردد.

وجود مشکل در سیم کشی داخلی یخچال

اگر سیم کشی داخلی یخچال ایرادی داشته و یا در طول زمان فرسوده شده باشد، بوی سوختگی از دستگاه حس خواهد شد. باید این مورد را جدی بگیرید چون ممکن است موجب سوختن سیمها و حتی آتش سوزی شود. البته معمولا فیوزهایی در خود یخچال (و در بعضی ساختمان ها) تعبیه شده اند که با استفاده از آنها می توان جلوی بروز چنین حوادثی را گرفت.

مشکل در سیم کشی ساختمان

یکی دیگر از دلایل بوی سوختگی یخچال، وجود ایراداتی در سیم کشی ساختمان است. این مشکل بیشتر اوقات در خانه های قدیمی که دارای سیم کشی های قدیمی و فرسوده هستند اتفاق می افتد.

چطور بوی سوختگی یخچال را از بین ببریم؟

تا به اینجا با دلایل بوی سوختگی یخچال و اقداماتی که باید در این شرایط انجام دهید، آشنا شدید. اما چطور باید این مسئله را حل کرد؟ زیاد سخت نیست اما بهتر است برای این منظور از یک تعمیرکار مجرب یخچال کمک بگیرید.

اقداماتی مثل بررسی و اصلاح سیم کشی بیرونی و داخلی، تعویض لامپ یخچال، تعویض ترمودیسک یا المنت، تعویض سوئیچ درب و در نهایت تعویض موتور یخچال، کارهایی موثر برای برطرف کردن بوی سوختگی یخچال به شمار می روند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با نمایندگی تعمیرات یخچال در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید. در بخش مقالات وب سایت هم مطالب کاربردی در خصوص عیب یابی مشکلات مختلف انواع یخچال و نحوه برطرف کردن آنها ارائه شده است.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.