تصفیه آب صنعتی یکی از دستگاه های ضروری در بسیاری از کارخانه ها از جمله کارخانه های صنایع غذایی است. این دستگاه نیاز به سرویس منظم و نحوه درست نگهداری دارد و نیز روش تعمیر این دستگاه نیاز به دقت زیادی دارد. در صورتی که در این دستگاه با هرگونه تغییر رنگ، بو، مزه یا کدر شدن آب مواجه شدید، احتمالا نیاز به تعمیر تصفیه آب صنعتی یا سرویس آن دارید. در هنگام بروز هر یک از این موارد، بهتر است با کارشناس تماس بگیرید.
نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی
خرابی دستگاه تصفیه آب صنعتی، دلایل مختلفی دارد، که از جمله آن ها می توان ایراد در طراحی، تزریق نکردن مواد شیمیایی، ایجاد تغییر در سیستم یا انجام ندادن سرویس دوره ای باشد.
یکی از مهم ترین مواردی که شما را بسیار کمتر مجبور به تعمیر این دستگاه می کند، آن است که برنامه مشخصی برای سرویس تصفیه آب صنعتی داشته باشید. این کار باعث می شود که سیستم تصفیه آب دچار خسارت زیاد نشده و شما را با هزینه های زیاد روبرو نکند.
برای جلوگیری از چنین هزینه هایی بهتر است در زمان خرید، از خدمات پس از فروش شرکت مطمئن شوید تا در زمان های مشخص اقدام به سرویس سیستم تصفیه یا تعمیر تصفیه آب صنعتی کنند.
برای آشنایی با خدمات تعمیر تصفیه آب خانگی کلیک کنید.
نکته مهم برای تعمیر تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی
برای تعمیر آب شیرین کن صنعتی، باید مطمئن شوید که شرکت خدمات دهنده از کالاهای استاندارد استفاده می کند. زیرا استفاده از کالاهای نا مرغوب یا متفرقه موجب می شود که مشکلات بیشتری برای دستگاه تصفیه آب ایجاد شود.
همچنین شرکت تعمیر تصفیه آب صنعتی باید در اسرع وقت برای تعمیر اقدام کند، زیرا هر گونه تاخیری ممکن است موجب ایجاد خسارت بیشتر به دستگاه شود.
تعمیر قطعات دستگاه تصفیه آب
در صورت بروز مشکل، برای رفع خرابی بهتر است ترجیح تان تعمیر قطعه باشد، زیرا با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و گران بودن قطعات، تعویض قطعه می تواند بار مالی زیادی داشته باشد. بنابراین در صورتی که مشکل دستگاه با تعمیر برطرف می شود، از تعویض قطعه خودداری کنید. برای تصمیم این که یک قطعه باید تعمیر یا تعویض شود، حتما باید از یک کارشناس ماهر کمک بگیرید.
CIP برای دستگاه آب شیرین کن
CIP به معنی تمیز کردن در محل است و مخفف Clean In Place می باشد. CIP یک روش بسیار مطلوب برای تمیز کردن تجهیزات و نیز کنترل رشد میکرروارگانیسم ها در دستگاه تصفیه آب است. بنابراین، روش CIP یا تمیز کردن در محل، در همه صنایع تولید مواد غذایی و تولید نوشیدنی ها، لبنیات، مربا و غیره کاربرد دارد.
RO و نگهداری و تعمیر تصفیه آب صنعتی
به فیلتر های اسمز معکوس یا Reverse Osmosis به صورت اختصار RO می گویند. در واقع، RO مهم ترین فیلتر در دستگاه های آب شیرین کن هستند. RO فیلتری است که می تواند هم ویروس ها و باکتری ها را و هم جیوه و مواد رادیواکتیو را از آب حذف نماید.
روش انجام CIP دستگاه تصفیه آب RO
برای انجام CIP باید دستگاه را در حالت سرویس قرار دهید. تکنیسین در ابتدا شستشوی قلیایی ممبران و بعد شستشوی اسیدی ممبران RO را در درجه حرارت مشخص و با محلول های رقیق انجام می دهد. این رسوب زدایی شامل غشای ممبران و نیز همه قسمت هایی است که در آن ها رسوب ایجاد شده است.
شستشوی ممبران و نیز شستشوی دستگاه RO باید با غلظت مناسب اسید و باز و در حرارت مناسب انجام شود. در حقیقت، رعایت نکردن این موارد موجب صدمه جدی به دستگاه تصفیه آب و نیز قطعات آن می شود و ممکن است شما را مجبور به تعمیر تصفیه آب صنعتی و هزینه زیادی نماید.
برای سرویس دستگاه آب شیرین کن صنعتی، ممکن است نیاز باشد که ممبران RO تعویض شود. در این صورت، PH، دما و فشار آب نیز باید کنترل شود. برای سرویس دستگاه تصفیه آب صنعتی نیاز به شارژ آنتی اسکالانت، رزین تبادل یونی، کلر و کربن وجود دارد. در پایان سرویس هم نیاز است تا آب خروجی دستگاه از نظر TDS و دبی کنترل شوند.
نحوه تعمیر تصفیه آب صنعتی
گاهی به دلیل فرسودگی دستگاه تصفیه آب، انجام CIP، مشکل را حل نمی کند و نیاز به تعویض یا حداقل تعمیر تصفیه آب صنعتی وجود خواهد داشت. گاهی نیز فاکتورهای مختلف دستگاه آب شیرین کن صنعتی باید بررسی شوند. همه این موارد و تصمیم گیری در مورد نحوه بهبود کارکرد دستگاه حتما باید از یک متخصص خبره کمک بگیرید.