اگر یخچال شما هم مدام برفک می زند، در ادامه دلایل آن را می شناسید و با نحوه برطرف کردن این مشکل نیز آشنا می شوید. یخچال های ضد برفک، به دلیل برخورداری از فناوری ضد برفک، قیمت بالاتری دارند و البته نباید برفک بزنند. روال عادی این است که این یخچال ها دیگر مشکلی به نام برفک زدن نداشته باشند؛ اما گاهی این مشکل مشاهده می شود و کاربران هنگام باز کردن درب یخچال شان، با برفک هایی در بدنه و سایر بخش ها مواجه می شوند. این مساله در یخچال های قدیمی که فاقد اواپراتور بودند، یک حالت عادی و طبیعی بود؛ اما برفک زدن یخچال های جدید، احتمالا نشانه ای از وجود ایراد در قطعات داخلی دستگاه است و نباید نادیده گرفته شود. برای آشنایی با دلایل برفک زدن یخچال فریزر و این که چطور از وقوع این مشکل پیشگیری کنید، همراه ما باشید.
دلایل برفک زدن یخچال فریزر
اگر جایی که یخچال در آن نصب شده گرم باشد و هوای کافی در آن جریان نداشته باشد، ممکن است برفک بزند. این وضعیت باعث چند برابر شدن فشار اواپراتور یخچال می شود و در نتیجه برفک می زند. در نتیجه باید برای تعمیر اواپراتور یخچال اقدام کرد. همچنین اگر فاصله یخچال از دیوار کم باشد، کمپرسور خنک نمی شود و به دنبال آن، شاهد ایجاد برفک در دستگاه هستید. باز و بسته کردن مداوم و بی دلیل درب یخچال هم دیگر عاملی است که منجر به برفک زدن دستگاه می گردد.
خرابی و فاسد شدن لاستیک های دور درب یخچال، عدم وجود سیستم ضد برفک یا دیفراست در یخچال، خرابی ترموستات، آلودگی نوار دور درب یخچال، خرابی تایمر، بروز ایراد در ترمودیسک، خرابی المنت یا هیتر و در نهایت سنگین شدن یخچال به دلیل پر کردن فضای داخلی، دیگر دلایل برفک زدن یخچال فریزر به شمار می روند. بعضی از این موارد، مثل فاصله دستگاه از دیوار، به راحتی حل می شوند. اما در صورت خرابی قطعات، باید حتما از یک تکنسین تعمیر یخچال کمک بگیرید تا مشکل حل شود.
برای اطلاعات بیشتر بخوانید: نحوه تعویض لاستیک دور درب یخچال
راهکارهایی برای رفع مشکل برفک زدن یخچال
اگر یخچال شما از مدل های قدیمی است و به سیستم دیفراست مجهز نیست، برفک زدن یک فرایند جاری و عادی است. باید هرچند وقت یک بار، به صورت دستی، یخچال و فریزر را برفک زدایی کنید. اما در محصولات جدیدتر، باید با توجه به دلیل برفک زدن یخچال فریزر، مشکل را برطرف کنید. مثلا اگر این مشکل ناشی از خرابی تایمر و ترمودیسک باشد، نیاز به بررسی، تعمیر و حتی گاهی تعویض این قطعات است. خرابی و از کار افتادن المنت هم نیازمند این است که این قطعه را به دقت بررسی کرده و تعمیر یا تعویض نمایید. می توانید برای حل این موضوع به تعمیر یخچال و فریزر خود اقدام کنید.
دیفراست اتوماتیک هم روش دیگری برای رفع مشکل برفک زدن یخچال است که در یخچال های جدید تر قابل اجراست. برای اجرای این روش، دکمه دیفراست را بزنید تا یخچال به طور اتوماتیک خاموش شده و آبی که در اثر ذوب برفک ها ایجاد می شود، از طریق لوله ای به ظرف تبخیر منتقل شود. نوفراست هم قابلیت جدید دیگری است که با استفاده از یک تایمر، ترمودیسک و المنت حرارتی و بر اساس مدت زمان تنظیم شده، یخچال را خاموش و روشن می کند. سپس المنت داخلی برفک های ایجاد شده را آب می کند و آب را مانند سیستم دیفراست اتوماتیک به ظرف تبخیر منتقل می کند. البته باید دید که یخچال مورد استفاده شما به این سیستم ها مجهز شده است یا نه.
این آموزش برای شما مفید خواهد بود: نحوه ریست کردن یخچال در برند های مختلف
چه کنیم که یخچال برفک نزند؟
برفک زدن یخچال فریزر و تداوم آن می تواند به دستگاه آسیب بزند. بنابراین باید تا حد امکان مانع از بروز این اتفاق شد. اما چگونه؟ روش های بسیاری وجود دارد؛ اقدامات ساده و کم هزینه ای که مانع از برفک زدن یخچال و فریزر می شوند. این اقدامات همچنین عملکرد یخچال را بهتر کرده و عمر کاری آن را افزایش می دهند.
برای پیشگیری از برفک زدن یخچال، بهتر است وسایل و خوراکی ها را تا حد امکان در قفسه های درب قرار ندهید. به این ترتیب درب یخچال نیمه باز نخواهد ماند و شاهد برفک زدن دستگاه نخواهید بود. همچنین بهتر است هر سال یخچال خود را سرویس کرده و این کار را به صورت دوره ای انجام دهید. نصب یخچال سامسونگ به صورت صحیح و تراز کردن آن نیز تاثیر بسزایی در پیشگیری از برفک زدن دارد.