جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

علت خاموش روشن شدن تلویزیون

شاید برای شما هم پیش آمده باشد زمانی که دارید تلویزیون تماشا می کنید، ناگهان تلویزیون تان خاموش می شود. احتمالا شما از این موضوع ناراحت و نگران شده اید. هرچند شما با در میان گذاشتن این ایراد با یک متخصص می توانید راه حل را پیدا کنید، اما شاید بهتر باشد قبل از آن، خودتان به دنبال راه حل بگردید و ایراد را برطرف کنید. اگر می خواهید علت خاموش روشن شدن تلویزیون خودتان را بدانید، این مقاله را تا آخر بخوانید.

علت خاموش روشن شدن تلویزیون

روشی برای تشخیص علت خاموش روشن شدن تلویزیون

  • برای رفع مشکل خاموش روشن شدن تلویزیون ابتدا باید ایراد را پیدا کنید.

در زمان خاموش روشن شدن تلویزیون، ممکن است لوگو تلویزیون نمایش داده شود. همچنین ممکن است چراغ دستگاه شروع به چشمک زدن کند یا تصویر قطع و وصل گردد. یکی دیگر از نشانه های خاموش روشن شدن تلویزیون، سیاه شدن صفحه دستگاه است.

حواستان باشد که خاموش روشن شدن تلویزیون را با قطع و وصل شدن تصویر اشتباه نگیرید، زیرا علت خاموش روشن شدن تلویزیون با قطع شدن تصویر فرق دارد. اگر دستگاه تلویزیون شما تصویر ندارد اما همچنان دارای صداست، باید بدانید که ایراد از خاموش روشن شدن تلویزیون نیست.

  • اگر مطمئن شدید که ایراد از قطع و وصل شدن تصویر نیست، باید علت خاموش روشن شدن تلویزیون را پیدا کنید.

در اینجا باید توضیح دهیم که شناخت ایراد مهم ترین کاری است که باید انجام دهید. در حقیقت، از آنجا که ساختار مدارات تلویزیون پیچیده است، علت خاموش روشن شدن تلویزیون هم می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. به هر حال، مهم ترین علت خاموش روشن شدن تلویزیون، قطع و وصل شدن برق است. این قطع و وصل شدن می تواند به دلایل خارج از تلویزیون یا مدارات داخلی آن باشد.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: علت آبی شدن صفحه تلویزیون

عوامل خاموش روشن شدن تلویزیون

1. نوسان برق

نوسان برق شهر می تواند به عنوان یک عامل خارجی، علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد. اگر تلویزیون شما به وسیله محافظ به برق شهری متصل است، احتمال خاموش روشن شدن تلویزیون بیشتر است، زیرا با هر نوسان، ممکن است محافظ برای جلوگیری از آسیب به تلویزیون، برق را قطع کند. توجه داشته باشید که با توجه به نوسان زیاد برق شهری، حتما از محافظ برق اصل و استاندارد استفاده کنید.

2. خرابی محافظ برق؛ علت خاموش روشن شدن تلویزیون

گاهی محافظ، بی دلیل جریان برق را قطع و وصل می کند و همین علت خاموش روشن شدن تلویزیون است. اگر فکر می کنید ممکن است ایراد از محافظ باشد، دستگاه تلویزیون را بدون محافظ برق به پریز بزنید و ببینید باز هم این اتفاق میفتد یا خیر. با این کار تلویزیون خاموش نشد، محافظ خود را عوض کنید.

3. ایراد در سیم برق

گاهی علت خاموش روشن شدن تلویزیون، پارگی سیم برق یا ایرادی در سیم است. اگر سیم برق را تست کردید و دیدید که آسیب دیده است، آن را تعویض نمایید.

این آموزش برای شما مفید خواهد بود: نحوه نصب برنامه در تلویزیون

4. رطوبت و گرد و خاک

رطوبت و گرد و خاک نیز می تواند یک علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد. دلیل این اتفاق، تجمع گرما در دستگاه است. این گرما می تواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود.

5. ایراد در وسایل جانبی تلویزیون

گاهی علت خاموش روشن شدن تلویزیون ممکن است فلش، DVD، رسیور و غیره باشد. برای پیدا کردن ایراد، بهتر است همه این اتصالات را جدا کنید و ببینیند آیا باز هم این اتفاق می افتد یا خیر. اگر این اتفاق دیگر نیفتاد، هر یک از وسایل را چک کنید تا ببینید کدام اتصال ایراد دارد و همان ایراد را برطرف کنید.

6. ایراد در کنترل دستگاه تلویزیون

گاهی برعکس آنچه فکر می کنید، ایراد در خود تلویزیون نیست و ممکن است ایراد در کنترل باشد. در این صورت باید اقدام به تعویض کنترل دستگاه تان کنید.

7. خرابی برد تغذیه

گاهی علت خاموش روشن شدن تلویزیون، برد پاور یا همان برد تغذیه است. برد تغذیه، ورودی برق دستگاه است. این ایراد اگر به دلیل خرابی برد تغذیه باشد، قابل تعمیر است.

دلیل خرابی برد پاور ممکن است فرسودگی باشد، زیرا برد پاور با مصرف طولانی مدت ممکن است دچار آسیب شود که در این صورت این قطعه باید تعمیر شود. نوسان برق شهری نیز ممکن است باعث خرابی برد پاور شود. البته اگر برد تغذیه خوب باشد احتمال کمتری دارد که در اثر نوسان برق شهری آسیب ببیند.

برای آشنایی با خدمات تعمیر تلویزیون کلیک کنید.

8. نبودن جریان هوا

اگر هوای اطراف تلویزیون آزاد نباشد این امکان وجود دارد که هوا قادر به جریان مناسب نباشد و گرم شدن دستگاه باعث آسیب به برد پاور شود.

9. استفاده از کابل HDMI بی کیفیت

گاهی کابل های HDMI دارای کیفیت مناسب نیستند و همین سبب ایجاد مشکل در تلویزیون می شود. همیشه سعی کنید از کابل HDMI استاندارد استفاده کنید تا با چنین مشکلی مواجه نشوید.

10. خرابی مین برد

خرابی مین برد هم می تواند یک علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد که البته این خرابی نیز قابل تعمیر است. لازم است بدانید که در برخی تلویزیون های جدید مین برد و برد تغذیه با هم ادغام شده اند.

11. ایراد نرم افزاری

از آنجا که تلویزیون های جدید دارای سیستم عامل هستند، ممکن است اشکال در آن ها علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد. برای مثال زیادی برنامه های نصب شده روی تلویزیون موجب پر شدن حافظه دستگاه می شود و ممکن است موجب خاموش روشن شدن دستگاه گردد.

12. وجود ویروس

ویروس نیز در تلویزیون های هوشمند ممکن است دلیل خاموش روشن شدن تلویزیون باشد که در این صورت باید مشکل را برطرف کنید.

علت خاموش روشن شدن تلویزیون

13. تغییر تنظیم تلویزیون

گاهی تغییر تنظیمات تلویزیون هم ممکن است علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد. برای مثال ممکن است گزینه خاموشی اتوماتیک فعال شده باشد و دستگاه را در زمان مشخصی خاموش کند. برای رفع این مشکل باید وارد تنظیمات تلویزیون شوید و سیستم خاموشی اتوماتیک را غیر فعال نمایید.

بعضی مدل ها هم دارای گزینه خواب خودکار هستند و اگر مدتی از دستگاه هیچ استفاده ای نکنید، خاموش می شود. در این صورت هم باید وارد تنظیمات تلویزیون شوید و گزینه خواب را غیر فعال نمایید.

فعال بودن حرکت دستی هم می تواند موجب خاموش شدن دستگاه شود. از آن جا که تلویزیون های هوشمند دارای دوربین هستند، حرکات دست به صورت ناخواسته ممکن است موجب خاموشی تلویزیون شود. در این صورت از طریق تنظیمات باید قسمت کنترل با دست را غیر فعال نمایید.

14. خاموش کردن حالت ECO

این گزینه برای کاهش مصرف برق است. در صورت فعال بودن ECO ممکن است تلویزیون بعد از مدتی به خواب رود. در این صورت می توانید گزینه ECO را غیر فعال نمایید.

15. اتصال به Wi-Fi

اتصال تلویزیون شما به وای فای نیز ممکن است علت خاموش روشن شدن تلویزیون باشد و برخی دستورات به صورت تصادفی، تلویزیون شما را خاموش روشن کند. مثلا این امکان وجود دارد که وقتی می خواهید روی گوشی تان یوتیوب را تماشا کنید، تلویزیون تان روشن شود. در این صورت دستگاه تلویزیون را از وای فای جدا کنید تا موجب ارسال چنین دستوراتی نشود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.