جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

نحوه هواگیری پکیج به چه صورت است؟

برای این که پکیج های دیواری به خوبی کار کنند و توان کافی برای تامین آب گرم مصرفی و همچنین تامین گرمایش مورد نیاز خانه را داشته باشند، لوله های آن ها به هواگیری نیاز دارد. هواگیری پکیج پروسه بسیار مهمی است که به عنوان سرویس های اولیه و پیش از استفاده کردن از پکیج باید آن ها را انجام داد. چه در شروع فصل و استفاده از شوفاژ و چه حتی در دوره های میانی در حین استفاده ممکن است به گرفتن هوای پکیج نیاز باشد.

این پروسه تخصصی و مهم را به دلایلی انجام می دهند که در این جا به آن ها می پردازیم و در ادامه آن نیز به صورت کامل و از صفر تا صد هواگیری پکیج را توضیح خواهیم داد. در نظر داشته باشید برای دریافت سرویس های تخصصی تعمیر و نگهداری پکیج حتما از مراکز معتبر کمک بگیرید. مرکز سخت افزار ایران یکی از این مراکز تخصصی و معتبر است که می توان برای رفع مشکلات مختلف این وسایل از آن ها کمک گرفت.

هواگیری پکیج

هواگیری چیست و برای چه منظوری انجام می شود؟

هواگیری در واقع به معنی گرفتن و خارج کردن هوایی اضافه ای است که در لوله های مسیر آب و لوله های منتهی به شوفاژ سیستم پکیج وجود دارد. این کار برای افزایش طول عمر دستگاه و بهبود کیفیت کارایی آن ضرورت دارد. از طرفی هدف دیگر هواگیری پکیج برای کاهش هزینه های مصرفی و کاهش مصرف انرژی است.

هواگیری پمپ و لوله های پکیج با هدف افزایش کارایی دستگاه، جلوگیری از وارد شدن آسیب به پکیج و لوله های آن، کاهش سر و صدای دستگاه و همچنین افزایش قدرت پکیج در گرم کردن آب و محیط انجام می شود. برای تنظیم فشار پکیج دیواری نیز به گرفتن هوای پکیج نیاز است.

مشکلات ناشی از نگرفتن هوای پکیج و شوفاژ ها چیست؟

در صورتی که هواگیری پکیج و شوفاژ ها انجام نشود ممکن است یک سری مشکلات در دستگاه بروز کند. برای مثال دستگاه سر و صدای بسیار زیادی داشته باشد. علاوه بر این در صورت نگرفتن هوای پکیج و شوفاژ ممکن است بخشی از شوفاژ سرد باشد و بخش دیگر گرم. گرم نشدن کامل شوفاژ هم می تواند به دلیل هواگیری نکردن آن ها باشد. در صورتی که لوله ها درست هواگیری نشوند، آب گرم نمی تواند به درستی در لوله ها به جریان در بیاید و در نتیجه آن هم محیط و آب به درستی گرم نمی شوند.

مشکل دیگری که در پکیج مشاهده می شود این است که در این حالت معمولا آب مصرفی دائما گرم و سرد شده و خصوصا در فصول سرد آب گرم مناسب و کافی تامین نمی شود. خاموش شدن پکیج نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است در صورت هواگیری نکردن پکیج در دستگاه دردسر ساز شود. معمولا در سال تنها یک یا دو بار به هواگیری کردن پکیج نیاز است.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین پکیج های دیواری

روش هواگیری پکیج در مدل های مختلف به چه صورت است؟

برای گرفتن هوای لوله ها، پمپ و شوفاژ ابتدا باید دستگاه را خاموش کرد. در نتیجه روی پنل پکیج کل سیستم شوفاژ را خاموش کنید. حال مراحل هواگیری پکیج شامل هواگیری کردن پمپ، لوله های زیر پکیج و شوفاژ ها می شود. در نظر داشته باشید که نحوه گرفتن هوای پکیج در مدل ها و برند های متفاوت فرقی با هم ندارد و روش کلی کار پکیج های بوتان، ایران رادیاتور، ایساتیس و … به یک صورت است. رعایت نکات ایمنی در دنبال کردن هر یک از مراحل هواگیری ضرورت بسیار زیادی دارد.

روش هواگیری پکیج در مدل های مختلف به چه صورت است؟

هواگیری شیر زیر پکیج

اولین قدم برای گرفتن هوای پکیج، هواگیری شیر زیر آن است. در زیر پکیج یک شیر وجود دارد که باید آن را باز کرده تا هوا به همراه آب از آن خارج شود. برای این منظور باید ابتدا پکیج را روش کرد. این شیر تا زمان خروج کامل هوا از این شیر باید باز باشد تا هواگیری پکیج کامل انجام شود. سپس آن را ببندید و به سراغ مراحل بعدی بروید.

هواگیری پمپ پکیج

در بخشی از هواگیری پکیج باید پیچی که در انتهای پمپ پکیج قرار دارد را باز کرده و اجازه دهید که آب به همراه هوا از آن جا خارج شود. جهت باز شدن این پیچ معمولا بر خلاف عقربه های ساعت است. معمولا این آب بسیار داغ است و باید مراقب باشید. یک ظرف و پارچه را آماده کنید تا این آب خروجی را جمع کرده و جایی را خیس نکنید. بعد از تمام شدن این مرحله پیچ پکیج را محکم ببندید.

هواگیری شوفاژ ها و سیستم گرمایشی

 در ادامه حتما برای جلوگیری کردن از نشت آب و کثیف شدن اطراف، یک ظرف مناسب را در زیر شیر های شوفاژ قرار دهید تا به این ترتیب در زمان هواگیری، آب کثیف درون لوله ها روی زمین نریزد. حال باید به استفاده از یک آچار مناسب شیر های پکیج را باز کرد تا هوایی که در این مسیر ها وجود دارد به همراه آبی که از آن جا تخلیه می شود، گرفته شده و به سمت بیرون هدایت شود.

این کار را باید با تمام پنل ها و از طریق تمام شیر های شوفاژ ها انجام داد. بعد از این که مطمئن شدید هواگیری پکیج کامل انجام شده و تمام هوای موجود در شوفاژ ها تخلیه شده است، شیر ها را ببندید و مجدد شوفاژ را روشن کنید. در این جا اگر دستگاه مانومتر دارید بهتر است همزمان فشار پکیج را هم کنترل کرده و مطمئن شوید در بازه مناسبی قرار دارد. این فشار باید بین 1.5 تا 2 بار باشد.

چرا بعد از هواگیری پکیج باز هم آب سرد است؟

پیش از این گفتیم هدف اصلی از گرفتن هوای پکیج و رادیاتور ها تامین آب گرم مصرفی کافی و گرم کردن محیط است. اما با این حال مشاهده شده که برخی مواقع حتی هواگیری هم مشکل را برطرف نمی کند و باز هم شوفاژ ها قادر به گرم کردن محیط نیستند و آب پکیج سرد است.

در این صورت ممکن است مشکل از جای دیگری باشد و به تعمیرات تخصصی پکیج نیاز باشد. برای مثال ممکن است لوله ها و مبدل های حرارتی رسوب گرفته باشند و به رسوب زدایی نیاز داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله ” آموزش نحوه رسوب زدایی رادیاتور پکیج ” را مطالعه کنید. گرفتگی فیلتر ها و نیاز به تعویض آن ها و … نیز می تواند دلیل بروز این مشکل باشد.

جهت اطمینان از درستی انجام هواگیری پکیج چه باید کرد؟

یکی از راه هایی که می توان اطمینان حاصل کرد که پکیج به درستی هواگیری شده، این است که پس از انجام هواگیری، بار دیگر شیر زیر پکیج را به آرامی باز کرده تا هوا و آب باقیمانده به طور کامل خارج شوند.

یک راه دیگر برای اطمینان از هواگیری درست پکیج، اندازه‌گیری فشار آب به کمک مانومتر می باشد که حتما میزان این فشار باید بین ۱.۵ تا ۲ بار باشد. در این صورت است که می توان مطمئن شد که هواگیری پکیج کاملا درست انجام شده است.

4.5/5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.