جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

آموزش راه اندازی پکیج

پکیج دیواری از جمله وسایل گرمایشی است که به دلیل سهولت کاربرد و ایمنی بالا توانسته رضایت خاطر وسیعی را در کاربران فراهم آورد. سیستم کاربردی و طرز کار آسان و ایمن با این وسیله، استفاده عمومی از آن را روز به روز بیشتر کرده است. تا آنجا که امروزه غیر از منزل و محل کار، بسیاری از اماکن عمومی نیز آن را به عنوان سیستم گرمایشی خود انتخاب می‌نمایند. با این وجود لازم است تا برای روشن نمودن و تنظیم آن اطلاعات لازم و کافی را در اختیار داشته باشیم. کاربرد غیر تخصصی این ملزومات، بدون استفاده از راهنمای روشن کردن پکیج علاوه بر خطراتی که در پی دارد، می‌تواند به خرابی دستگاه نیز منجر شود. راهنمای کامل این موارد را می‌توان از سایت نمایندگی تعمیرات پکیج دریافت نمود. در این مطلب با آموزش راه اندازی پکیج آشنا شده و نحوه تنظیم زمستانه و تابستانه آن را می‌آموزید.

آموزش راه اندازی پکیج

صفحه نمایشگر و نحوه تنظیم آن در پکیج

صفحه نمایشگر پکیج در واقع به منزله بخش اعلام کننده شرایط آن است. از بررسی این بخش به نکات مهمی در تنظیم زمستانه و تابستانه این وسیله گرمایشی پی می‌برید. پیش از آغاز این بخش بد نیست با طرح کلی آن آشنا شوید.

  • نمایشگر دما و فشار: این عقربه میزان دمای آب و فشار آن را نمایش می‌دهد. واحد فشار بار و واحد دما در این سیستم سانتیگراد می‌باشد.
  • دسته انتخاب وضعیت: این بخش برای انتخاب حالت زمستانه، تابستانه، و قطع و وصل مجدد به کار گرفته می‌شود.

تذکر مهم: از بیرون کشیدن دسته انتخاب وضعیت در زمان تنظیم جدا خودداری کنید.

  • دسته تنظیم دمای آب: این دسته برای تنظیم دمای آب مصرفی کاربرد دارد. با چرخاندن آن در راستای حرکت عقربه های ساعت، دمای آب کاهش یافته و با چرخاندن در جهت مخالف، افزایش دمای آب را شاهد خواهیم بود.

  • دسته تنظیم دمای گرمایش: در مسیر آموزش راه اندازی پکیج، لازم است بدانید دسته گرمایش، برای تنظیم دمای آبی که در مدار گرمایش بکار می‌رود تعبیه شده است. در این مورد هم، با چرخاندن در جهت عقربه های ساعت دمای آب را کاهش داده و در جهت خلاف آن به افزایش دما می‌انجامد.
  • نمایشگر وضعیت عملکرد شوفاژ: این بخش دارای چراغ نمایشگر به رنگ سبز، زرد یا قرمز در می‌آید. هر یک از این رنگها در موقعیت ثابت یا چشمک زن دارای معنا و مفهومی بوده و شرایط خاصی را گوشزد می‌کنند. آگاهی نسبت به این علائم می‌تواند به افراد در درک شرایطی که پکیج در آن قرار دارد کمک کند.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم سوختن پمپ پکیج

معنی رنگ های چراغ نمایشگر پکیج

رنگ قرمز

رنگ قرمز اصولا نشانه هشدار و خطر است. چراغ قرمز ثابت و روشن در پکیج به معنای بروز اشکال در بخشی از پکیج یا عملکرد دستگاه است. این بخش می‌تواند دودکش، کلید ایمنی نشانگر حداقل فشار آب یا سنسور گرمایشی و مواردی از این قبیل باشد. آشنایی با راهنمای روشن کردن پکیج، که در نمایندگی تعمیر پکیج قابل دسترس است شما را نسبت به این خطرات آگاه و از بروز مشکلات بعدی مصون می‌نماید. قرمز چشمک زن علامت فعال شدن کلید حرارتی محدود کننده در دستگاه است.

رنگ سبز

اگر به آموزش راه اندازی پکیج علاقمندید باید بدانید که چراغ سبز ثابت و روشن علامت عملکرد صحیح دستگاه پکیج و نشانه مشعل روشن و فعال آن نیز هست. سبز چشمک زن ( ۵ ثانیه خاموش و ۱ ثانیه روشن) به معنای آمادگی دستگاه برای کار و مشعل خاموش است.

۵/۰ثانیه روشن و ۵/۰ ثانیه خاموش یعنی دستگاه در حالت انتظار برای کاربرد قرار دارد یا به دلیل بروز اشکال مشعل موقتا خاموش شده است. در این حالت چنانچه از زمان انتظار ۱۰ دقیقه گذشته و سیستم روشن نشود دستگاه ایمنی روشن شده و دستگاه قفل و نمایشگر به حالت قرمز درمی‌آید.

چشمک زن سریع: محدوده نقاط پررنگ تنظیم دمای مدار گرمایشی (بین ۵۵ تا ۶۵ درجه سانتی گراد) باعث فعال شدن ترموستات دستگاه شده و دمای آب و گرمایش را تنظیم می‌کند. این حالت چشمک زن سریع در مدتی بسیار کوتاه اتفاق افتاده و سریعا به حالت قبلی خود باز می‌گردد.

رنگ زرد

زرد شدن چراغ راهنمای پکیج به معنای بروز مشکل در سنسور آب گرم مصرفی است. یعنی دستگاه به خوبی کار می‌کند اما قادر به کنترل دمای آب نیست.

راهنمای تنظیم پکیج برای تابستان

استفاده از پکیج در فصول گرم سال بیشتر به منظور بهره مندی از آب گرم صورت می‌گیرد. لذا تنظیمات آن نیز خاص این حالت است. برای این کار لازم است تا ابتدا شیرهای رفت و برگشت رادیاتور که مدار گرمایش آن هستند به طور کامل بسته باشند.

اکنون پکیج را در حالت تنظیم تابستانه قرار دهید. سپس شیر آب گرم مصرفی را باز کرده و دقت کنید که مشعل روشن بوده و چراغ نمایشگر وضعیت به رنگ سبز و به حالت ثابت درآید. اکنون با بستن شیر آب گرم، مشعل به حالت خاموش در آمده و پکیج شما طبق تنظیم تابستانه آماده به کار است.

برای آشنایی با نحوه رسوب زدایی از رادیاتور کلیک کنید.

راهنمای تنظیم پکیج برای زمستان 

تنظیمات حالت زمستانه پکیج به خاطر فعال بودن آبگرم و گرمایش رادیاتور کمی متفاوت است. مراحل آن به صورت زیر است.

تنظیم فشار

اولین مرحله در مسیر این آموزش شامل تنظیم فشار پکیج می‌گردد. این فشار بطور متوسط باید روی عدد 1/5 تنظیم شود. چنانچه در زمان راه اندازی متوجه شدید که فشار روی عددی کمتر از این مقدار است، با باز کردن شیر کوچک موجود در زیر پکیج، فشار را بالا ببرید تا زمانی که به عدد مزبور برسد. در این زمان شیر را ببندید.

مسیردودکش

بررسی مسیر دودکش پکیج برای آنکه کاملا باز باشد یکی از مراحل مهم در آموزش راه اندازی پکیج است. دلیل آن هم نقش مهم تهویه و اکسیژن رسانی در روشن ماندن و ایمنی دستگاه حین کار است. در صورتی که در مسیر دودکش گرفتگی وجود داشته باشد، حتما باید قبل از شروع به راه اندازی پکیج، این مشکل را رفع نمود. برای تست این موضوع می‌توانید شیئی مثلا یک سنگریزه کوچک را از خروجی دودکش در پشت بام به داخل آن بیندازید. در صورتی که بدون مانع و راحت مسیر را طی کرده و خارج شود، مسیر باز بوده و ادامه کار بلامانع است.

بررسی فلکه پکیج و شیر های رادیاتور

باز نمودن تمام فلکه های پکیج که در زیر آن قرار دارند مرحله بعدی است. این فلکه ها به شیلنگ های آب متصل هستند. تمام شیرهای رادیاتور پکیج را باز کنید.

تنظیم حالت زمستانه

پکیج را در حالت تنظیمات زمستانه قرار داده و دما را تا حد روشن شدن پکیج بالا ببرید. اکنون کنترل کنید که نزدیک ترین رادیاتور به پکیج شروع به داغ شدن کند. پس از داغ شدن همه رادیاتورها، عمل هواگیری پکیج را آغاز کنید.

تنظیم فشار ثانویه

در آخرین مرحله و پس از هواگیری رادیاتورها مانند مرحله اول بار دیگر فشار پکیج را کنترل و از قرار داشتن آن روی عدد 1/5 مطمئن شوید.

نحوه راه اندازی پکیج

قبل از روشن کردن پکیج چه نکاتی را باید کنترل نمود؟

تنظیم و آموزش راه اندازی پکیج موردی فنی است. به همین جهت لازم است تا موارد و نکات ایمنی و نیز راهنمای روشن کردن پکیج، قبل و بعد از راه اندازی کاملا رعایت شوند. در غیر این صورت ممکن است با ایجاد اختلال در کارکرد دستگاه، پکیج محتاج تعمیرات شود. در این بخش شما را با مواردی که قبل از روشن کردن پکیج نیاز به بازبینی دارند، آشنا می‌کنیم.

  • تست نشتی گاز یا گاز بندی: پیش از شروع به کار راه اندازی، لازم است تا از عدم وجود هرگونه نشتی در مسیر لوله های گاز مطمئن شویم که شامل اتصالات مربوط به گاز و ریگولاتور می‌باشند.

  • کنترل هواگیری: وجود هوا در مسیر لوله ها انتقال گاز و عملکرد دستگاه پکیج را زیر سوال می‌برد. به این منظور باید از عدم وجود هوا در رادیاتور مطمئن شده یا پیش از شروع به کار، نسبت به هواگیری اقدام نمایید. جهت این کار می‌توان از کارشناس حاضر در نمایندگی مجاز کمک گرفت.

آموزش تنظیم فشار پکیج را از این قسمت ببینید.

  • پتانسیومتر: این بخش کنترل دمای شوفاژ را بر عهده دارد. لازم است این بخش کنترل شده و از روشن و خاموشی به موقع مشعل اطمینان یابید.

  • کنترل دمای آب: این مورد را در آموزش راه اندازی پکیج به یاد داشته باشید که دمای مطلوب و تنظیمی باید ۴۵ درجه سلسیوس بیش از دمای سرد اولیه باشد.

  • فلوسوئیچ آب و کنترل آن: لازم است فلوسوییچ را کنترل نموده و عملکرد آن را بررسی نمایید. برای این کار مشعل را ۳ بار روشن و خاموش نمایید.

  • کنترل مدار گرمایش و دمای آن: مطمئن شوید که فشار آب مناسب بوده و خاموش و روشن شدن پکیج در دمای معین اتفاق می‌افتد.

  • کنترل عملکرد جرقه زن: توجه نمایید که جرقه زن درست عمل کند. این مشاهده به صورت چشمی انجام می‌گیرد.
5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.