جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

چگونه طول عمر باتری موبایل را افزایش دهیم؟

امروزه گوشی های هوشمند به خاطر عملکردی که دارند نیاز دارند تا سخت افزار و نرم افزار قوی تری داشته باشند. به طبع آن انرژی بیشتر با باتری بزرگ تری مورد نیاز است. همین موضوع باعث می شود به دنبال راه های افزایش عمر باتری موبایل و هم افزایش میزان شارژدهی باتری باشیم. در این مقاله سعی می کنیم به تمامی راه های نرم افزاری و سخت افزاری آن اشاره کنیم.

افزایش عمر باتری موبایل

افزایش عمر باتری موبایل از نظر سخت افزاری

اگر بخواهیم واقعیت را در نظر بگیریم عادت های ما در زمان مصرف گوشی تاثیر زیادی روی عمر آن دارد. به همین خاطر اگر می خواهید مجبور نشوید در مدت زمان کم گوشی خود را عوض نکنید بهتر است کمی بیشتر در نگهداری آن دقت کنید. در مورد باتری هم این موارد صدق می کند. در ادامه این قسمت می خواهیم به راه هایی که می توانیم عمر باتری های موبایل را افزایش دهیم بپردازیم.

میزان عمر باتری های موبایل

گوشی های هوشمند معمولا از باتری های لیتیم-یونی استفاده می کنند. البته اخیرا شرکت های تولیدکننده موبایل به سمت باتری های لیتیم-پلیمری رفته اند. زیرا این نوع باتری های موبایل ایمنی بهتر و امکان تولید با ظرفیت بیشتر را دارند. نظرات درباره عمر باتری های برپایه لیتیوم متفاوت است. اما به طور کلی عمر این باتری ها بین 400 تا 600 چرخه کامل شارژ است. معیار چرخه شارژ این است که زمان شارژکردن به 100 درصد برسد. از نظر زمانی هم معیوب شدن باتری بین 1.5 تا 2 سال است. البته همانطور که گفتیم این موارد قطعی نیست. نحوه استفاده کاملا روی این اعداد تاثیر دارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره انواع باتری موبایل کلیک کنید.

زمان تعویض باتری موبایل

همانطور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم، نحوه استفاده تاثیر زیادی روی معیوب شدن باتری دارد. می توانید هر زمان احساس کردید شارژدهی باطری گوشی شما مانند قبل نیست، آن را تعویض کنید. در گوشی های آیفون سلامت باتری به صورت درصد نشان داده می شود که می توان با توجه به آن باتری را تعویض کرد.

برای این منظور به setting مراجعه کنید و battery را انتخاب کنید. در صفحه جدید battery health را انتخاب کنید و به درصد آن توجه کنید.

معمولا از 100 تا 80 درصد، باتری به صورت طبیعی عمل می کند. هم میزان شارژدهی و هم سرعت شارژ شدن همانطوری است که باید باشد. اما بعد از 80 درصد به صورت تدریجی عملکرد باتری افت می کند تا به 40 درصد برسد. این دقیقا زمانی است که باید باتری خود را تعویض کنید.

در گوشی های اندروید نصب اپلیکیشن Accu battery را پیشنهاد می دهیم. این برنامه عملکردی مشابه سلامت باتری آیفون را دارد. فقط توجه داشته باشید در ابتدای نصب، اطلاعات خاصی را در این برنامه مشاهده نمی کنید. اما به تدریج با شارژ و دشارژ شدن باتری اطلاعات این برنامه دقیق تر می شود.  

نکته مهم: حتما در زمان مناسب باتری گوشی خود را تعویض کنید. این موضوع هم تجربه شما هنگام استفاده از گوشی را بهتر می کند و هم به سخت افزار گوشی آسیب نمی رساند.

سیستم عامل و سخت افزار قدیمی

اگر سیستم عامل گوشی شما قدیمی است، ممکن است ایرادهای نرم افزاری مثل باگ های مختلف و کند شدن اجرای برنامه ها هم در افزایش میزان مصرف باتری و هم در کاهش عمرآن تاثیرگذار باشد. شرکت های تولید کننده موبایل معمولا بین 3 تا 4 سال به روزرسانی ها را ادامه می دهند. اما شرکت اپل گاها  7 سال به روزرسانی ها را ادامه داده است. البته شرکت سامسونگ هم برای سری S24 قول 7 سال به روزرسانی را داده است.

در مورد سخت افزار هم این مورد صادق است. به دلیل اینکه استفاده از گوشی های هوشمند بالاست قطعات آن ها به مرور زمان دچار اصطلاک می شوند. این موضوع باعث نوسان در جریان انرژی می شود و به باتری گوشی شما آسیب می رساند.

شارژ شبانه باتری گوشی

در گذشته گفته می شد نوسان برق در ساعات شب زیاد است و به همین دلیل گوشی خود را در این ساعات شارژ نکنید. اما ثابت شده که این موضوع درست نیست و مشکلی ندارد.

تنها اشکال آن این است که گوشی خود را به برق وصل کنید و تا صبح در حالت شارژکردن باقی بماند. این کار عمر باطری موبایل شما را کاهش می دهد. دلیل این موضوع این است که با وجود استفاده نکردن از گوشی، سخت افزار و نرم افزار آن همچنان در حال فعالیت هستند و از انرژی باتری استفاده می کنند. زمانی که شارژگوشی به 100 درصد رسید سیستم به صورت خودکار عملیات شارژ را متوقف می کند. اما با فعالیت سخت افزار از شارژ آن کم می شود و به محض رسیدن به 99 درصد مجددا عملیات شارژکردن آغاز می شود. این موضوع تا صبح تکرار می شود و هر بار که این اتفاق می افتد یک چرخه کامل به حساب می آید. به همین دلیل پیشنهاد می شود در هر ساعتی از شبانه روز، زمانی گوشی را شارژ کنید که مطمئن هستید به موقع آن را برق جدا می کنید.

راهنمای کامل جلوگیری از هک شدن گوشی را بخوانید.

بازه مصرف و شارژکردن باتری موبایل

سعی کنید تا حد امکان بازه مصرف از گوشی بین 20 تا 80 درصد باشد. با رسیدن به 20 درصد شارژ کنید و بعد از رسیدن به 80 درصد عملیات شارژ را متوقف کنید.

نکته: این موضوع برای استفاده های روزمره است. با وجود این گاهی اوقات اجازه دهید باطری کاملا تخلیه شود و 100 درصد شارژ کنید.

استفاده از محافظ صفحه نمایش و قاب

از دیگر روش های سخت افزاری، برای افرایش عمر باتری موبایل استفاده از قاب و محافظ صفحه با کیفیت است. معمولا وقتی به گوشی ها ضربه وارد می شود، بدنه و صفحه نمایش آن ها آسیب می بیند. اما اگر این ضربه شدید باشد می تواند هم به برد دستگاه آسیب بزند و هم به باطری. به همین دلیل حتما از محافظ صفحه نمایش و قاب با کیفیت استفاده کنید تا به دستگاه شما آسیبی وارد نشود.

نگهداری و شارژ گوشی در دمای مناسب

از گوشی خود بین دماهای 9- تا 35+ درجه سانتی گراد استفاده کنید. این بازه دمایی، سلامت کل گوشی به خصوص باتری را حفظ می کند. گوشی خود را مستقیما مقابل نور خورشید قرار ندهید و تا حد امکان در سایه از آن استفاده کنید. خود عملیات شارژکردن باعث افزایش دمای گوشی می شود. به همین دلیل از مناسب بودن دمای محیط مطمئن شوید.

پاور بانک

حتما شارژر گوشی را به محافظ برق متصل کنید. اما استفاده از پاوربانک هم می تواند مفید باشد. زیرا پاوربانک ها دارای برد محافظ  برق هستند که از تا حد زیادی از نوسان برق در هنگام شارژ کردن جلوگیری می کند. البته در زمان انتخاب پاوربانک به برند و قابلیت های آن توجه کنید. زیرا اگر کیفیت مناسبی نداشته باشد نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه آسیب شدیدی می تواند به دستگاه شما وارد کند.

راه های افزایش عمر باطری موبایل

افزایش عمر باتری موبایل از نظر نرم افزاری

ما می توانیم به وسیله یک سری تنظیمات نرم افزاری، میزان شارژدهی باتری را بالا ببریم. البته این اقدامات به افزایش عمر باتری هم کمک می کند. بعضی از این تنظیمات درهر دو سیستم عامل اندروید و ios وجود دارد که در ادامه به توضیح هر کدام آن ها خواهیم پرداخت.

مشاهده برنامه های پر مصرف

اولین راه نرم افزاری برای افزایش شارژدهی و عمر باتری گوشی، حذف یا متوقف کردن برنامه ها است. برنامه هایی که استفاده نمی کنید را تا حد امکان حذف کنید و آن هایی که کمتر استفاده می کنید را متوقف کنید.

برای گوشی های اندروید از بخش تنظیمات یا setting ، قسمت باتری را انتخاب کنید. سپس می توانید تمام برنامه به همراه میزان مصرف باتری مشاهده کنید. برنامه مورد نظر انتخاب کنید تا وارد مربوط آن شوید. سپس گزینه متوقف کردن یا force stop را انتخاب کنید.

برای گوشی های آیفون مراحل زیر را طی کنید:

Settings > General > Background App

در این قسمت می توانید برنامه ها را ببینید. سپس با انتخاب برنامه موردنظر و زدن گزینه off تعلیق می شود.

نکته: برخی از برنامه ها ممکن است مربوط به سیستم عامل باشد. به همین دلیل حتی در صورت امکان آن ها را متوقف نکنید. زیرا باعث اختلال در عملکرد دستگاه می شود.

برای دیدن فیلم آموزشی روش های ریست فکتوری تبلت های اندرویدی کلیک کنید.

کاهش روشنایی صفحه نمایش

روشنایی صفحه نمایش خود را تا حد امکان پایین نگه دارید. همچنین با فعال کردن گزینه روشنایی خودکار این اجازه را به گوشی خود بدهید تا براساس شرایط محیط  نورصفحه را تنظیم کند.

در تمام گوشی ها موردی وجود دارد که در صورت عدم استفاده کاربر صفحه گوشی کم نور و سپس قفل می شود. یک راه ساده اما موثر برای کاهش استفاده از باتری، کوتاه کردن دوره قبل از فعال شدن این عملکرد است. کاهش زمان نمایش به 30 ثانیه برای کاهش مصرف باتری ایده آل است. و از آنجایی که احتمالاً باید یک پین وارد کنید یا از تشخیص چهره یا اثر انگشت برای “بیدار کردن” تلفن خود استفاده کنید، راه خوبی برای افزایش امنیت گوشی شما خواهد بود.

برای گوشی های آیفون مراحل زیر را طی کنید:

Settings > Display & Brightness > Auto-Lock

برای گوشی های اندروید مراحل زیر را طی کنید:

Settings > Display > Screen timeout

تنظیمات>نمایشگر>مهلت زمانی صفحه

صفحه نمایش

گفته می شود در صفحه نمایش اولد (OLED) استفاده از تصاویر پس زمینه تیره تر یا استفاده از حالت تاریک بر کاهش میزان مصرف باتری تاثیر گذار است. این گفته تا حدودی درست است. اما اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم به عواملی بستگی دارد.

در قسمت قبل گفتیم روشنایی صفحه نمایش را در حالت خودکار قرار دهید. اگر از این تنظیم استفاده می کنید، استفاده از تصاویر تیره تاثیر کمی دارد. اما اگر همیشه نور صفحه نمایش را بالاتر از 60 درصد نگه می دارید، استفاده از تصاویر پس زمینه تیره و حالت دارک مود، تاثیر زیادی در کاهش مصرف باتری دارد.

بالابردن عمر باطری گوشی

خاموش کردن ارتباطات

روشن بودن ابزارهای ارتباطی مثل Bluetooth,wifi,GPS,NFC باعث افزایش مصرف باتری می شود. بعضی از برنامه ها از داده های این ابزارها استفاده می کنند. به همین دلیل اگر روشن باشند مدام آن ها را فعال می کنند تا از آن ها استفاده کنند. در زمانی نیاز به استفاده از آن ها را ندارید، غیر فعال کنید.

خاموش کردن اعلان ها

یکی دیگر از راه های افزایش طول عمر باتری گوشی ها خاموش کردن اعلان برنامه هاست. اعلان ها همراه با صدا، لرزش و روشن شدن چراغ نوتیفیکیشن است. اگر در برنامه ای تعداد اعلان ها یا نوتیفیکیشن ها زیاد است ، می توانید هم از تنظیمات خود برنامه و هم از بخش برنامه در قسمت تنظیمات آن را غیر فعال کنید.

برنامه های پس زمینه

یکی از امکانات مهم گوشی ها قابلیت مولتی تسکینگ است. این قابلیت به شما اجازه می دهد برنامه های مورد نیاز خود را همزمان باز نگه دارید و در صورت لزوم بین آن ها جابه جا شوید. در زمان پایان کار اگر به آن ها نیاز ندارید حتما آن ها را ببندید.

در گوشی های اندرویدی پایین صفحه اصلی 3 دکمه وجود دارد. همان کلیدهای خانه، بازگشت و تسک منیجر است. دکمه تسک منیجر با علامت مربع دیده می شود.

در گوشی های آیفون بستگی به مدل آن دارد. اگر گوشی شما قدیمی است، با نگه داشتن دکمه فیزیکی خانه می توان به صفحه مولتی تسکینگ دست یافت. اما اگر در مدل های جدید باید انگشت خود را پایین صفحه نگه دارید و به سمت بالا حرکت دهید. مجددا در صفحه جدید انگشت خود را روی برنامه مورد نظر نگه دارید و به سمت بالا بکشید.

این مقاله برای شما مفید خواهد بود: آموزش اتصال گوشی به تلویزیون

به روز بودن برنامه ها و سیستم عامل

یکی از تلاش های شرکت های تولید کننده نرم افزار و همچنین شرکت های تولید کننده موبایل بهینه نگاه داشتن سیستم عامل و برنامه ها با هدف افزایش عمر باطری موبایل است. به همین دلیل همیشه از آخرین نسخه ی نرم افزارهای مورد نیازتان استفاده کنید و آن ها را به روز نگه دارید. البته این به روزرسانی ها ویژگی های مثبت دیگر از جمله بروزرسانی موارد امنیتی هم دارند.

تنظیم آنتن روی 2G

حتما شما هم تنظمات شبکه های تلفن همراه را روی حالت خودکار می گذارید. شبکه های تلفن همراه شامل 2G,3G,4G,5G می شوند. در مواقعی که شما در محل ثابتی حضور دارید، تلفن شما شبکه ی دردسترس و با کیفیت با الویت نسل جدید را انتخاب می کند و ارائه سرویس می دهد. اما زمانی که جابه جایی زیادی دارید، گوشی شما شروع به جست و جو می کند تا به نزدیک ترین دکل ارائه دهنده سرویس متصل شود. همین موضوع باعث افزایش مصرف باتری می شود.

در این شرایط اگر از خدمات اینترنت استفاده نمی کنید، تنظیمات شبکه را روی حالت 2G قرار دهید. زیرا این حالت تقریبا در تمام نقاط کشور قابل دسترس است و سیستم کمتر نیاز به عملیات جست و جو دارد.

برای این منظور در گوشی های آیفون مراحل زیر را طی کنید:

Setting>cellular>sim>voice & data>2G

نکته: منظور از sim انتخاب سیم کارت است که با نام اپراتور تلفن همراه ذکر شده است.

در گوشی های اندرویدی نیز مراحل زیر را طی کنید:

Setting>mobile network>mobile data>preferred network mode>gsm only

تنظیمات>شبکه های تلفن همراه>داده تلفن همراه>حالت مورد ترجیح شبکه>فقط GSM

نکته: منظور از GSM همان شبکه 2G است.

افزایش عمر باتری گوشی

استفاده از حالت ذخیره نیرو

اخرین راهی که برای افزایش طول عمر باتری موبایل معرفی می کنیم، استفاده از حالت ذخیره یا همان powe saving mode است. این کار باعث می شود قدرت پردازنده کمتر شود، بعضی از برنامه ها متوقف شوند، ابزارهای ارتباطی به جز سیم کارت خاموش شوند. این حالت ویژگی های خوبی دارد اما به صورت دائمی از آن استفاده نکنید. زیرا قدرت پردازنده محدود می شود و اگر کارهای سنگین انجام دهید به سخت افزار گوشی فشار می آید.

برای گوشی های اندروید مسیر زیر را طی کنید:

Setting>battery>power mode

تنظیمات>باتری>حالت ذخیره نیرو

برای گوشی های آیفون مسیر زیر را طی کنید:

Settings > Battery > Low Power Mode

نکات تکمیلی راه های افزایش عمر باتری موبایل

در این مقاله تمامی روش هایی که می توان عمر باطری موبایل را افزایش داد را بیان کردیم. این روش ها تا حدود زیادی موثر هستند و به شما کمک می کنند تا دیرتر مجبور به تعویض باطری موبایل خود شوید. اگر شما هم تجربه متفاوتی دارید در انتهای این صفحه نظرات خود را برای ما ارسال کنید. مرکز سخت افزار ایران تمامی خدمات مربوط باتری موبایل را انجام می دهد. برای آگاهی بیشتر درباره این خدمات می توانید با شماره 1662 تماس بگیرید.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.