جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

خرابی خازن کولر گازی

خازن قطعه کوچکی در کولر گازی و دیگر دستگاه های الکتریکی است که از کار افتادن آن منجر به بروز مشکلاتی در نحوه کار دستگاه می شود. خرابی خازن کولر گازی ممکن است باعث از کار افتادن کمپرسور شده و به این ترتیب، فرایند کاری کولر را مختل نماید. نکته مهم این است که خازن ها قابل ترمیم نیستند و تنها می توان آنها را تعویض کرد. به عبارت بهتر، در صورت خرابی خازن کولر گازی یا اسپلیت، باید قطعه معیوب را از مدار خارج کرده و یک خازن جدید به جای آن نصب کنید. در ادامه این مقاله، مشکلات ناشی از خرابی خازن کولر گازی، دلایل از کار افتادن این قطعه و نحوه تعویض آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

خرابی خازن کولر گازی

انواع خازن کولر گازی

خازن ها در مدلها و ظرفیت های مختلف تولید شده اند. خازن کمپرسور، خازن فن بیرونی و خازن فن درونی، انواع مختلف این قطعه هستند که بسته به مدل و ظرفیت کولر گازی در این دستگاه نصب می شوند. البته خازن کولر گازی انواع دیگری هم دارد. خازن خشک با ولتاژ پایین تر، بین 1 تا 3 ثانیه وارد مدار می شود. این نوع خازن، برای کار متناوب و غیر دائم استفاده می شود و ظرفیت بالایی دارد. خازن الکتریکی (روغنی یا دائم کار) هم دارای ظرفیت کمتر و ولتاژ بیشتری است. خازن های الکتریکی به دو نوع کمپرسور و فن تقسیم می شوند و ظرفیت های متفاوتی دارند. خرابی خازن کولر گازی ممکن است شامل هریک از مدل های این قطعه شود و مشکلاتی را در روند کاری دستگاه ایجاد نماید.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: دلیل نشتی آب در کولر گازی

تست خازن کولر گازی

تعمیرکاران برای این که از خرابی خازن کولر گازی مطمئن شوند، آن را تست می کنند. برای تست خازن کولر گازی می توان به چند روش اقدام کرد. پیش از هر چیز اگر حدس می زنید که خازن خراب است، یک خازن سالم با همان مشخصات را در مدار کولرگازی قرار دهید. اگر ایراد کولر با انجام این کار برطرف شد، یعنی حدس شما درست بوده و باید خازن کولر گازی خود را تعویض کنید. روش دیگر، بررسی ظاهری خازن است. اگر روی خازن برآمدگی، ترکیدگی یا فرورفتگی مشاهده کردید، به این معناست که خازن دچار ایراد شده و باید تعویض گردد. بهترین روش برای تست خازن کولر گازی هم استفاده از اهم متر است. با اتصال هر دو سر سیم های اهم متر به خازن، اگر عقربه بسرعت تا انتها رفته و دوباره به آرامی تا وسط صفحه برگردد، یعنی خازن ایرادی ندارد. برخی از افراد، دو سر خازن را با دو رشته سیم به ولتاژی که روی آن نوشته وصل کرده و سپس به هم متصل می کنند. سپس ایجاد جرقه زرد و ضعیف را نشانه خرابی خازن کولر گازی تلقی می کنند. باید بدانید که این روش بسیار خطرناک است و انجام دادن آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

تعویض خازن کولر گازی

همانطور که در بخش های قبلی هم اشاره کردیم، امکان تعمیر خازن کولر گازی وجود ندارد. به طور کلی خازن ها قابل ترمیم نیستند و حتما باید آنها را با نمونه های جدید جایگزین کرد. علامت هایی در خازن وجود دارند که برای تعویض این قطعه باید مورد توجه قرار بگیرند. مثلا علامت c به معنی com و دو علامت s و R به معنی استارت و رانینگ هستند. همچنین دو علامت MAIN و SUB نیز سیم پیچ اصلی یا به اختصار C-R هستند. تعمیرکار باید تمام این علائم و مفهوم آنها را به خوبی بشناسد تا بتواند فرایند تعویض خازن کولر گازی را به صورت صحیح و بی نقص انجام دهد. مثلا c برای سیم مشترک استفاده می شود، FAN برای اتصال سیم فن و HPEM در برخی از خازن ها برای اتصال کمپرسور کاربرد دارد. اگر سیم اشتباهی به این نقاط وصل شود، امکان خرابی یا حتی سوختن قطعات دیگر کولر بسیار بالاست. بنابراین در صورت خرابی خازن کولر گازی و برای تعویض این قطعه حتما از تکنسین های با تجربه کمک بگیرید.

این آموزش برای شما مفید خواهد بود: نحوه روغن کاری کولر گازی

علائم خرابی خازن کولر گازی

همانطور که گفتیم خرابی خازن می تواند منجر به خرابی یا کار نکردن کمپرسور کولر گازی شود. تداوم این وضعیت اصلا به صلاح نیست و باید هرچه سریع تر مشکل را برطرف کرد. اما چطور می توان متوجه خرابی خازن کولر گازی شد؟ معیوب شدن خازن، علامت هایی دارد که باید آنها را بشناسید. اولین نشانه خرابی کولر گازی این است که موتور فن روشن می شود، اما کمپرسور به کار نمی افتد. در این حالت، محض حرکت ترموستات در جهت عقربه های ساعت، موتور یا کمپرسور میل به حرکت از خود نشان می دهد اما روشن نمی شود. در این صورت کمپرسور جریان اضافی می کشد و حالت اورلود هم به وجود می آید که می تواند بسیار خطرناک باشد. دومین نشانه خرابی کولر گازی این است که علیرغم قرار دادن کلید فن روی کلیه حالتها، فن روشن نمی شود. در این صورت، موتور صدای هوم داده و شروع به امپرکشی می کند. اگر کلید فن به موقع خاموش نشود، موتور می سوزد.

علت خرابی خازن کولر گازی چیست؟

آیا می دانید دلیل خرابی مداوم کولر گازی چیست؟ یکی از مهم ترین دلایل خرابی این قطعه، افزایش دمای دستگاه است. خازن ها برای کار در محدوده دمایی مشخصی طراحی شده اند. اگر دما از این محدوده بیشتر شود، عمر خازن کاهش پیدا می کند. اگر موتور کولر گازی تهویه مناسب نداشته و مدام در محیط های گرم کار کند، مکررا شاهد خرابی خازن کولر گازی هستیم. همچنین اضافه بار ناشی از خرابی کمپرسور هم علت دیگر از کار افتادن خازنها محسوب می شود. ولتاژ ورودی به کولر گازی هم یکی دیگر از دلایل مهم خرابی خازن محسوب می شود که باید به آن توجه ویژه داشت. اما عامل موثر دیگر در خرابی خازن کولر گازی، عمر این قطعه است. خازن ها بسته به نوع و ظرفیتشان، عمر کاری مشخصی دارند که پس از مدتی به پایان می رسد. بدیهی است که با تمام شدن عمر کاری خازن، این قطعه از کار می افتد و توان عملکردی اش را از دست می دهد.

خرابی خازن کولر گازی

نمایندگی تعمیرات کولر گازی

نمایندگی تعمیرات کولر گازی، فضایی تخصصی است که تکنسین های ماهر تعمیرات کولرگازی در آن مشغول به کار هستند. تعمیر کولر در این مرکز با استفاده از ابزار و تجهیزات بسیار پیشرفته انجام می شود. تعمیرکاران فعال در این مرکز، شناخت کاملی نسبت به قطعات کولر گازی و نحوه عملکرد آنها داشته و می توانند مشکلات این دستگاه را به راحتی برطرف نمایند. لازم به ذکر است که در جهت تامین رفاه کاربران محترم، امکان تعمیر کولر گازی در محل نیز در نمایندگی تعمیرات کولر گازی فراهم شده است. به این ترتیب شما عزیزان برای سرویس، تعمیر و شارژ کولر گازی خود از هر برندی، با تحمل کمترین زحمات، با کیفیت ترین سرویس ها را دریافت خواهید نمود. ضمن تماس با این نمایندگی، می توانید از خدمات مربوطه در بالاترین سطح کیفی و تخصصی برخوردار شوید.

5/5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.