شاید برای شما هم این اتفاق پیش آمده که متوجه کم نور شدن تلویزیون خود شده باشید. در این شرایط زمانی که به صفحه تلویزیون نگاه می کنید، متوجه می شوید که نور صفحه نمایش مانند قبل نیست و تصاویر وضوح بالایی ندارد. از طرفی گاهی شدت کاهش نور صفحه نمایش آنقدر زیاد است که موجب می شود تصاویر صفحه را تاریک و سیاه ببینید.
دلایل مختلفی می تواند موجب بروز چنین مشکلی در صفحه تلویزیون شود. از به هم خوردن تنظیمات آن گرفته تا برخی ایرادات فنی و سخت افزاری، همگی می توانند موجب به وجود آمدن این مشکل شوند. در این مقاله می خواهیم با بررسی تک تک دلایلی که می تواند موجب کم شدن نور صفحه تلویزیون شود، به بررسی راه حل های رفع این مشکل بپردازیم.
علت کم نور شدن تلویزیون و راه حل آن
کم شدن تلویزیون به دلیل به هم خوردن تنظیمات دستگاه
اولین و ساده ترین دلیلی که می توان برای کم شدن نور تلویزیون در نظر گرفت، به هم خوردن تنظیمات روشنایی در تلویزیون است. در صورتی که در منوی تلویزیون، به اشتباه یا به قصد تنظیمات روشنایی صفحه تغییر کرده باشد، ممکن است نور صفحه کم شود. در این شرایط باید به سراغ تنظیمات تلویزیون رفت و در آن بخش روی قسمت تنظیمات تصویر زد. حالا در بخش تنظیمات تصویر، گزینه نور پس زمینه یا بک لایت را انتخاب کنید و آن را افزایش دهید. این نور را تا جایی که نور صفحه نمایش به حالت عادی برگردد افزایش دهید. اگر با افزایش نور پس زمینه در بخش تنظیمات هم تغییری ایجاد نشد، باید به سراغ دیگر دلایل این ایراد رفت.
بیشتر بخوانید: علت داغ شدن تلویزیون
بررسی کابل و رسیور تلویزیون
در مرحله بعدی برای این که علت این مشکل را پیدا کنید و بتوانید آن را برطرف کنید، باید کابل ها و اتصالات گیرنده دیجیتال دستگاه خود را بررسی کنید. در صورتی که برای اتصال تلویزیون به گیرنده از یک کابل بی کیفیت و غیر اصلی استفاده کنید یا این که کابل مورد استفاده شما معیوب باشد و قطع و وصل شود، احتمال این که در کیفیت و وضوح تصاویر مشکل به وجود بیاید، بالاست.
معمولا این کابل های بی کیفیت می توانند روی تصاویر ارسال شده تاثیر بگذارند و حتی دلیل کاهش روشنایی تلویزیون هم باشند. بنابراین برای رفع مشکل به وجود آمده در تلویزیون بهتر است با تعویض کابل و استفاده از یک کابل اصلی و با کیفیت، از بروز مشکلات بیشتر در تلویزیون جلوگیری کنید. البته گاهی اوقات مشکلات کابل می تواند علت تصویر نداشتن تلویزیون هم باشد، چرا که به دلیل خرابی کابل ها کلا سیگنال تصویری به تلویزیون ارسال نمی شود.
مطمئن شوید که تنظیمات ذخیره انرژی فعال نیست
در تلویزیون های جدیدتر از یک سنسور به نام سنسور ECO استفاده شده که نقش آن ذخیره انرژی است. در صورتی که در تلویزیون این گزینه را فعال کنید، دستگاه با توجه به نور محیطی، تصویر زمینه را تنظیم می کند و به این ترتیب به صورت خودکار با توجه به نور محیط، نور صفحه کم یا زیاد می شود. برای مثال زمانی که در طول روز نور زیاد است، نور صفحه نیز زیاد می شود و با کم شدن نور محیطی در شب، نور صفحه کمتر می شود. اما در مواردی که این سنسور درست عمل نمی کند، به صورت برعکس عمل کرده و با کاهش نور در شب، نور صفحه هم کم می شود.
بنابراین مشکل کم شدن نور تلویزیون به عملکرد نامناسب این سنسور مربوط می شود. برای رفع مشکل به وجود آمده در دستگاه خود باید این قابلیت را در بخش تنظیمات تلویزیون پیدا کرده و آن را غیر فعال کنید. اگر دلیل بروز مشکل به این سنسور ربط داشته باشد، با غیر فعال کردن آن باید ایراد به وجود آمده در نور صفحه نمایش هم برطرف شود.
این آموزش برای شما مفید خواهد بود: آموزش اتصال تلویزیون به اینترنت
کم نور شدن تلویزیون به دلیل پیکسل سوختگی
یکی دیگر از دلایل کم شدن نور صفحه تلویزیون، یک ایراد سخت افزاری به نام پیکسل سوختگی است. این مشکل خصوصا در تلویزیون های OLED بیشتر دیده می شود و می تواند به تدریج موجب کم و کمتر شدن نور صفحه تلویزیون شود. هر چقدر که سطح و تعداد پیکسل سوختگی بیشتر باشد، میزان کم نور شدن صفحه تلویزیون هم بیشتر خواهد بود. عوامل مختلفی می توانند موجب پیکسل سوختگی شوند که اصلی ترین آنها ثابت ماندن تصاویر در صفحه تلویزیون برای مدتی طولانی است.
البته کالیبره نبودن نمایشگر تلویزیون ها و تنظیم بودن صفحه نمایش روی تنظیمات حداکثری هم بی تاثیر نیست و می تواند با فشاری که به صفحه نمایش تلویزیون وارد می کند، موجب پیکسل سوختگی دستگاه شود. با رعایت یک سری اصول می توان از پیکسل سوختگی بیشتر و کم شدن بیش از حد نور صفحه جلوگیری کرد. با این حال در مواردی که پیکسل سوختگی گسترده است و روشنایی صفحه بیش از اندازه کم شده، باید با تعمیرات تخصصی دستگاه، مشکل پیکسل سوختگی تلویزیون را برطرف کرد.
کم نور شدن صفحه به دلیل خرابی و مشکلات بک لایت
یکی از اصلی ترین دلایل کم شدن نور تصویر تلویزیون، خرابی بک لایت است. بک لایت یا همان نور پس زمینه در تلویزیون های مختلف ساختارهای متفاوتی دارند، اما عملکرد تمام آنها تامین نور صفحه نمایش برای پخش تصاویر است. معمولا بک لایت ها به تدریج خراب می شوند و با گسترش آنها، ممکن است ناگهان شاهد تاریک شدن صفحه نمایش هم باشید. در صورتی که مشکل نور صفحه به بک لایت مربوط شود باید از یک تعمیرکار برای تعمیر بک لایت تلویزیون یا حتی تعویض آن کمک گرفت.
خرابی پنل و کم شدن نور تلویزیون
مشکلات و خرابی پنل هم می تواند دلیل کم شدن نور تصویر باشد. به صورت معمول زمانی که پنل تلویزیون خراب می شود، بخشی از صفحه نمایش کم نور و تاریک خواهد شد. عوامل مختلفی مانند ضربه، آب خوردگی پنل، استهلاک دستگاه و اتمام عمر مفید پنل یا استفاده بیش از حد از تلویزیون همگی می تواند موجب خرابی پنل و کم نور شدن تلویزیون شود. بنابراین باید برای رفع مشکل به فکر تعمیر پنل تلویزیون یا تعویض آن بود. از آن جایی که معمولا تعمیرات و به خصوص تعویض پنل تلویزیون بسیار هزینه بر است، بهترین راهکار مراقبت بیشتر از تلویزیون و پنل آن است.
علت کم نور شدن تلویزیون در مدل ها و برند های مختلف
علاوه بر دلایلی که در بالا به آنها اشاره شد، گاهی اوقات بسته به برند و مدل دستگاهی که از آن استفاده می کنید ممکن است دلایل به خصوصی موجب این مشکل می شوند. برای مثال در تلویزیون های ال جی اصلی ترین دلایل کم شدن نور تلویزیون با تلویزیون های سونی، سامسونگ یا اسنوا متفاوت است. در ادامه برخی از برندهای اصلی و دلایل کم شدن نور صفحه نمایش در آن ها را بررسی می کنیم.
اصلی ترین دلایل کم نور شدن تلویزیون ال جی
در تلویزیون های ال جی اغلب اوقات کاهش روشنایی صفحه به تنظیمات تصویر مربوط می شود. بسته به این که کاربران در مدل های مختلف تلویزیون ال جی از چه نوع تنظیماتی استفاده می کنند، نور و روشنایی صفحه ممکن است متفاوت باشد و گاهی کمتر یا حتی بیشتر از حالت عادی شود. مورد مهم بعدی در این دستگاه، فعال بودن حالت صرفه جویی انرژی است. در صورتی که این تنظیمات فعال باشد احتمال کم شدن نور تلویزیون زیاد است. در نهایت بیشتر تعمیرات تلویزیون ال جی به دلیل خرابی بک لایت است.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت برعکس شدن تصویر تلویزیون
اصلی ترین دلایل کم نور شدن تلویزیون سونی
در تلویزیون های سونی در درجه اول به هم خوردن تنظیمات دستگاه می تواند موجب کاهش نور صفحه نمایش شود. بعد از آن خرابی بک لایت اصلی ترین فاکتور کم شدن نور تلویزیون است. عامل اصلی بعدی، اتمام عمر مفید فسفر به کار رفته در تلویزیون های ال سی دی و پلاسما سونی است. در نهایت مشکلات کابل ها و اتصالات دستگاه یا تنظیم شدن تلویزیون روی کنتراست بسیار بالا می تواند موجب کم شدن نور صفحه در تلویزیون های سونی باشد.
اصلی ترین دلایل کم نور شدن تلویزیون سامسونگ
در تلویزیون های سامسونگ معمولا تنظیمات انتخابی برای تصویر دلیل به وجود آمدن این مشکل است. از طرفی زمانی که حالت تشخیص نور محیط فعال است، این احتمال وجود دارد که شاهد کم شدن نور صفحه نمایش تلویزیون باشید. به روز نبودن سیستم عامل و برخی مشکلات نرم افزاری دلیل دیگری است که می تواند نور تلویزیون های سامسونگ را کم کند. در نهایت مهمترین دلیل بروز مشکل کم نور شدن تلویزیون سامسونگ، خرابی بک لایت یا پنل تلویزیون است. البته از آن جایی که در بررسی های اخیر سامسونگ برترین برند تلویزیون در بازار جهانی شد ، سازندگان این دستگاه ها تمرکز بیشتری روی ارتقای کیفیت پنل های به کار رفته در این تلویزیون ها داشته اند و کارایی این محصولات به نسبت بیشتر بوده است.
اصلی ترین دلایل کم نور شدن تلویزیون اسنوا
بررسی ها و داده های انجام شده در خصوص تلویزیون های اسنوا نشان می دهد که اصلی ترین دلیل کاهش نور این تلویزیون ها، مشکلات بک لایت است. نوسانات برقی یا اختلالات داخلی تلویزیون مانند اختلال در برد پاور یا برد درایور دستگاه، می تواند به بک لایت آسیب رسانده و باعث به وجود آمدن این مشکل می شود. بنابراین باید برای رفع مشکل تلویزیون علاوه بر رفع مشکل بک لایت ها، به فکر تعمیرات دیگر قطعات مرتبط مانند برد اصلی تلویزیون یا برد پاور آن هم بود.