جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

علت روشن نشدن لپ تاپ

مشکل روشن نشدن لپ تاپ می تواند دلایل زیادی داشته باشد. برخی از این دلایل با چند ترفند ساده قابل شناسایی و حل شدن هستند و برخی دیگر به کمک متخصص یا تعویض لپ تاپ نیاز دارند. به‌ طور کلی مشکلاتی که باعث بالا نیامدن یا روشن نشدن لپ تاپ می‌شوند، در سه گروه اصلی قرار می‌گیرند: مشکلات نرم افزاری، مشکلات سخت افزاری، مشکلات منبع تغذیه یا اتصالی

روشن نشدن لپ تاپ

حالت های مختلف روشن نشدن صفحه لپ تاپ

حالت های مختلفی از روشن نشدن لپ تاپ وجود دارد که با شناختن آن ها می توانید بفهمید مشکل دستگاه شما چقدر جدی است.

1. در برخی مواقع به صورت کلی سیستم روشن نمی شود. یعنی حتی صدای فن نیز از دستگاه شنیده نمی شود و این قطعا بدترین حالت ممکن است.

2. در یک حالت دیگر سیستم روشن شده و صدای فن شنیده می شود. حتی چراغ های کیبورد یا روشن بودن سیستم نیز چشمک می زند، اما صفحه لپ تاپ روشن نمی شود و نمایشگر تاریک است.

3. در یک حالت دیگر، لپ تاپ روشن می شود ولی ویندوز بالا نمیاد. گاهی نیز ویندوز بالا می آید، لوگوی ویندوز نیز مشاهده شده اما بلافاصله سیستم خاموش می شود.

4. مورد بعدی زمانی است که لپ تاپ تنها در مواقعی روشن است که سیستم به جریان برق وصل باشد. از طرفی نیز گاهی سیستم به صورت خود به خودی و در حین کار خاموش می شود

5. روشن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ نیز یکی دیگر از حالت های بروز مشکل روشن نشدن لپ تاپ محسوب می شود.

راهنمای نصب ویندوز 11 را از این قسمت بخوانید.

علت روشن نشدن لپ تاپ و راه حل‌ های آن

اشکالات شارژر

یکی از دلایل اصلی روشن نشدن سیستم مربوط به مشکلات منبع تغذیه آن است. لپ تاپ ها یا از یک باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده می کنند یا این که به صورت مستقیم به پریز متصل می شوند و انرژی خود را تامین می کنند. در هر دو صورت باید برای پیدا کردن منشا مشکل به سراغ باتری و شارژر لپ تاپ بروید. اگر به تازگی یک شارژر لپ تاپ خریده اید، ممکن است که ولتاژ یا آمپر تولید شده توسط آداپتور آن پاسخگوی نیاز باتری سیستم شما نباشد.

شارژر های خود لپ تاپ هم ممکن است دچار مشکل و خرابی شده باشد. پس یک‌ بار کابل خود را کاملاً بررسی کنید و اگر هرگونه تغییر رنگ، بوی سوختگی، پارگی و غیره مشاهده کردید، حتما برای تعویض آن اقدام کنید. اگر هم در ظاهر آن علائمی ‌از آسیب دیدگی نمی‌بینید، برای اطمینان بیشتر سیستم خود را با کابل دیگری شارژ کنید. در صورتی که لپ تاپ بعد از شارژر شدن با کابل جایگزین روشن شد، باز هم نشان‌ دهندۀ خراب بودن کابل است.

خرابی باتری لپ تاپ

برای بررسی باتری لپ تاپ، اگر مدل لپ تاپ شما باتری قابلیت جدا شدن دارد، آن را خارج کنید. سپس سیستم خود را به صورت مستقیم به برق متصل کنید. اگر سیستم بدون لپ تاپ روشن شد، منشا بروز مشکل می‌تواند خراب شدن باتری باشد. گاهی هم ممکن است یک باگ کوچک ایجاد شده باشد و فقط با خارج کردن و نصب مجدد باتری سیستم، مشکل خود به خود حل می‌شود.

برای اطمینان یک بار باتری و کابل برق را از سیستم خود جدا کنید. سپس چند دقیقه صبر کرده و بعد از نصب باتری، کابل برق را هم متصل کنید و حالا مجدد سعی کنید تا لپ تاپ خود را روشن کنید.

خراب بودن پاور

خراب بودن پاور می تواند باعث بروز مشکلاتی مثل داغ شدن لپ تاپ یا روشن نشدن آن ‌شود. معمولا اگر مشکل مربوط به این قطعه سخت افزاری باشد، بعد از فشردن دکمه لپ تاپ و در چند ثانیه اول صداهایی از سیستم شما به گوش می‌رسد؛ اما خیلی زود این صداها خاموش می‌شوند. بعد از آن هم روی نمایشگر، صفحه سیاهی ظاهر می‌شود. در این صورت احتمالا چراغ‌های لپ‌تاپ هم روشن هستند، صدای فن شنیده می‌شود؛ ولی صفحه نمایش چیزی نشان نمی‌دهد. برای رفع این مشکل می توانید مراحل زیر را انجام دهید.

  • دکمۀ پاور لپ تاپ را فشار دهید تا سیستم کاملا خاموش شود.
  • اگر باتری جدا می‌شود، آن را خارج کنید.
  • کابل شارژر را از پریز خارج کنید؛ اما از لپ تاپ جدا نکنید.
  • دکمۀ پاور سیستم را سی ثانیه فشار داده و نگه دارید.
  • اکنون شارژر را به پریز متصل کنید.
  • چند دقیقه صبر کنید و سپس دکمۀ پاور را فشار دهید.
  • اگر این مراحل، بار اول جواب ندادند، دوباره مراحل را تکرار کنید. البته این بار کلا شارژر را هم از پریز و هم از لپ تاپ جدا کنید و در آخر قبل از روشن کردن سیستم هم حداقل نیم ساعت صبر کنید.

روشن نشدن صفحه لپ تاپ

گاهی پیش می آید که بعد از زدن دکمه پاور لپ تاپ روشن می شود، اما به دلیل خرابی صفحه نمایش تصویری مشاهده نمی کنید. در این صورت ممکن است به اشتباه فکر کنید که مشکل از سیستم است و اصلا لپ تاپ روشن نمی‌شود. اگر سیستم خود را به نمایشگر دیگری مثل: مانیتور، ویدیو پروژکتور و … متصل کرده‌اید، اتصال آن‌ها را قطع کنید تا در زمان راه‌اندازی سیستم اختلالی ایجاد نکنند. اکنون یک بار دیگر دکمه پاور را فشار دهید. اگر چراغ‌هایی لپ تاپ روشن می‌شوند یا صدای هرچند ضعیفی از داخل آن می‌شنوید، احتمال دارد که مشکل مربوط به اینورتر صفحه نمایش لپ تاپ شما باشد.

علت روشن نشدن لپ تاپ

باقی ماندن شارژ

یکی دیگر از دلایل روشن نشدن لپ تاپ باقی ماندن شارژ الکتریکی در سیستم شما است. این شارژ باقی مانده با مسدود کردن مسیر انتقال انرژی از روشن شدن لپ تاپ شما جلوگیری می‌کند. با انجام مراحل زیر می‌توانید برق لپ تاپ خود را کاملاً تخلیه کنید:

  • کابل شارژ را از لپ تاپ خود جدا کنید. اگر باتری سیستم شما جدا شدنی است، آن را هم خارج کنید.
  • دکمه پاور سیستم خود را فشار دهید و برای ۳۰ ثانیه انگشت خود را در همان حال نگه دارید تا برق باقیمانده از لپ تاپ شما تخلیه شود.
  • حالا شارژر را دوباره متصل کنید.
  • دوباره دکمه پاور سیستم را فشار دهید.
  • اگر لپ تاپ روشن شد، طبق روال قبل دوباره آن را خاموش کنید.
  • اگر باتری لپ تاپ خود را قبلا جدا کرده بودید، در این مرحله آن را دوباره در سرجای خود قرار دهید.
  • دوباره با فشار دادن دکمه پاور سیستم خود را روشن کنید.
  • در صورتی که با انجام مراحل بالا به نتیجه نرسیدید، یک بار دیگر این روش‌ها را امتحان کنید. فقط این بار در مرحله 2، دکمه پاور خود را حداقل یک دقیقه فشار دهید.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت کار نکردن دوربین لپ تاپ

افزایش دمای سیستم

در اکثر لپ تاپ‌های امروزی محافظ‌های حرارتی داخلی تعبیه شده است که در صورت افزایش بیش از حد دمای سیستم این محافظ باعث خاموش شدن لپ تاپ می‌شود. پس اگر در حین کار با سیستم، ناگهان خاموش شده و دیگر روشن نشد، احتمالاً علت بروز مشکل همین بالا رفتن دماست. همچنین استفاده از لپ تاپ روی سطوح نرم و نامناسب، نشستن گرد و غبار به مرور زمان و… ممکن است باعث مسدود شدن دریچه‌های انتقال هوا شوند.

در این شرایط گرمای تولید شده توسط قطعات سخت افزاری لپ تاپ داخل سیستم می ماند و نمی تواند خارج شود. هم‌چنین، خراب شدن فن هم می‌تواند باعث افزایش دمای بیش از حد سیستم شده باشد. به هرحال، اگر احساس می‌کنید که لپ تاپ شما داغ است، منتظر بمانید تا کاملا خنک شود. سپس دوباره برای روشن کردن آن اقدام کنید. می توانید برای جلوگیری از افزایش دمای سیستم خود از کول پد یا پایه خنک کننده لپ تاپ استفاده کنید.

استفاده از لوازم جانبی

در برخی از مواقع قراردادن یک کارت حافظه، اتصال یک فلش مموری یا حتی وارد کردن یک سی دی ممکن است باعث شود تا سیستم عامل راه اندازی نشود و باعث روشن نشدن لپ تاپ شود. در این شرایط BIOS در تشخیص حافظه اصلی دچار مشکل شده و سعی می‌کند که دستگاه را با این حافظه‌های جانبی بارگذاری کند. این مشکل در لپ تاپ‌ های لنوو بسیار رایج است و معمولا با این پیغام Operating System not Found خود را نشان می‌دهد. در صورتی که لوازم جانبی لپ تاپ را به سیستم خود متصل کرده‌اید، حتما آن‌ ها را جدا کرده و یک‌ بار دیگر برای روشن کردن سیستم خود اقدام کنید.

نصب برنامه یا اعمال تنظیمات جدید

گاهی نصب یک برنامه جدید یا به‌روزرسانی یک درایور باعث ایجاد مشکل در سیستم می‌شود و در هنگام روشن شدن آن اختلال ایجاد می‌کند. در این مواقع می‌توانید لپ تاپ خود را در حالت سیف مود بوت کنید و برنامه‌ های مشکوک یا درایور های جدید خود را حذف یا uninstall کنید. برای ورود به حالت ایمن یا سیف مود باید :

  • دکمه پاور لپ تاپ خود را فشار دهید
  • قبل از این‌که سیستم عامل بوت شود، کلید F8 را بزنید.
  • سپس گزینۀ Safe mode را انتخاب کنید.
  • اگر به هر دلیلی لپ تاپ شما در حالت ایمن بوت نشد، می‌توانید از دیسک نجات یا درایو بوت هم کمک بگیرید.
روشن نشدن لپ تاپ

مشکل سخت افزاری دلیل روشن نشدن لپ تاپ

مهم‌ترین دلایل سخت افزاری که باعث روشن نشدن سیستم می‌شوند، عبارتند از:

  • اتصال نادرست یا آسیب دیده قطعات به مادربرد
  • نصب نادرست قطعات سخت افزاری
  • اتصال اشتباه سیم‌های کلید پاور به پین‌ها
  • قطعی اتصال کابل‌های برق و کارت گرافیک به دلیل خرابی یا نصب اشتباه
  • اتصال اشتباه هارد دیسک به پورت ساتا

در صورتی که بعد از انجام مراحل بالا موفق به حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ نشدید، می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید. تکنسین های ما در حوزه تعمیرات لپ تاپ در کمترین زمان و با پذیرش در محل مشکل دستگاه شما را برطرف می کنند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.